Oscar-díj

A torrentezők az Amerikai mesterlövészt díjazták

Az Amerikai mesterlövész című film nyerné el a legjobb filmnek járó Oscar-díjat vasárnap, ha az illegális letöltések száma alapján ítélnék oda az amerikai filmakadémia elismerését.

2015.02.22 18:10MTI
Facebook/American Sniper

A Variety által közzétett összesítés szerint az iraki háborús filmdráma Bradley Cooperrel a címszerepben vezeti az Oscar-díjra jelölt alkotások illegális letöltési listását.

A hollywoodi filmstúdiókat mintegy 40 millió dollárnyi veszteség érte amiatt, hogy a hat Oscar-díjra jelölt film - Amerikai mesterlövész, A kódjátszma, Selma, a Whiplash, a Wild és a Still Alice - korábban kiszivárgott a torrentoldalakon a Irdeto holland cég tanulmánya szerint.

Január 15. és február 18. között a legtöbb, 5,5 millió letöltést az Amerikai mesterlövész esetében mérték, őt követi a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című film 3,9 millióval. A mindenség elméletét 3,4 millióan, a Gone Girlt 2,5 millióan, a Kódjátszmát 2,3 millióan, a Whiplasht 1,6 millióan és a Sráckort 1,3 millióan töltötték le illegálisan az Excipio kalózletöltéseket mérő cég szerint.

Az Oscar-jelölések január 15-i bejelentése után szinte a világ minden országában észlelték az illegális letöltések megugrását. Az Egyesült Államok után Oroszország, Olaszország, Nagy-Britannia, Brazília, Kanada, India, Ausztrália, Spanyolország, Dél-Korea és Hollandia a legnagyobb kalózparadicsomok

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.