Hogy is van ez

A francia államfő nem vállalt kedvesét First Ladyként kezelik

First ladynek kijáró védelmet kap Julie Gayet színésznő, Francois Hollande francia államfő állítólagos kedvese, noha a pár nyilvánosan nem vállalta a kapcsolatot, és soha nem jelent meg együtt.

2015.02.13 16:49MTI
Facebook/Les Inrockuptibles

A Closer című bulvárlap pénteki számában megjelent fotósorozatból legalábbis ez derül ki.

A magazin szerint - amely egy évvel ezelőtt hétoldalas, fényképekkel illusztrált összeállításban leplezte le, hogy a 60 éves Hollande-nak viszonya van a 42 éves színésznővel -, Gayet-t február 5-én az elnöki hivatal két munkatársa kísérte egy állami gépkocsival Rennes-be, egy filmforgatásra. Közülük az egyik Hollande személyi testőre.

A francia hírügynökség megkeresésére az elnöki hivatal nem volt hajlandó kommentálni az értesülést.

A legnagyobb francia ellenzéki párt részéről azonnal bírálatokat váltott ki az elnök nem hivatalos párjának védelme.

"Julie Gayet vagy az elnök hivatalos párja, és ez esetben ez kimondatik, és akkor teljesen természetes, hogy az állam biztosítja a védelmét" - mondta Sébastien Huyghe, a jobbközép Népi Mozgalom Uniójának (UMP) szóvivője a BFM hírtelevízióban. "De ha nem az, akkor nincs ok arra, hogy közpénzeket fordítsunk Julie Gayet kísérgetésére, szállítására, védelmére" - tette hozzá.

A Voici bulvárlap novemberben tett közzé egy fotósorozatot, amelyen az elnök és a színésznő az elnöki hivatal kertjében egy asztal mellett ülve beszélget. Ezek voltak az első fotók, amelyeken a pár együtt látható azóta, hogy kitudódott, hogy viszonyuk van. Az elnöki lakás teraszáról készült felvételek miatt az Elysée-palota munkatársai közül áthelyezték azt az öt embert, aki a köztársasági elnök magánszemélyzetéhez tartozott.

Az I-télé hírtelevízióban Michel Sapin munkaügyi miniszter, az elnök régi barátja esetleges fenyegetésekkel indokolta a színésznő körüli biztonsági intézkedéseket.

"Sok olyan magánembert ismerek, akit megfenyegethetnek. Amint valaki megjelenik nyilvánosan, ilyen meg olyan megjegyzéseket kap a személyes helyzetére, amelyek között lehetnek fenyegetések. Ha bárkit is megfenyegetnek, a köztársaságnak meg kell védenie" - mondta a miniszter. Arra a kérdésre, hogy a színésznőt megfenyegették-e, Sapin így válaszolt: "Fogalmam sincs".

Az egy évvel ezelőtti leleplezést követően az államfő és addigi hivatalos élettársa, Valérie Trierweiler útjai csaknem tízévi együttélés után szétváltak. Azóta Hollande nyilvánosan mindig egyedül jelent meg. Trierweilernek a szeptemberben megjelent Merci pour ce moment (Köszönet ezért a pillanatért) című kötete, amelyben a francia államfővel való kapcsolatáról "tálalt ki", az egyik legkelendőbb könyv lett Franciaországban, 13 nyelvre lefordították, és az újságírónő több mint egymillió eurót keresett vele eddig, hamarosan film is készül a bestsellerből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.