"Kövér volt és pattanásos"

Összeverte a nőt, mert nem úgy nézett ki, mint a társkeresőn

Nincs abban semmi kivetnivaló, ha az ember egy társkereső oldalon igyekszik a legjobb arcát megmutatni, de nem árt, ha az a fotó nem sok évvel korábbi. Egy fiatal nő kegyetlen leckét kapott emiatt.

2015.02.10 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Ambro (Képünk illusztráció!)

Teljesen normális dolog, ha az ember egy társkereső oldalra a legelőnyösebb fotóját tölti fel, amin nem vág épp hülye képet, amin nem valami unalmas, kinyúlt szabadidőruhában feszít, és még sorolhatnánk a szempontokat: a lényeg, hogy jól nézzen ki, vonzó legyen a potenciális társjelöltek számára. Természetesen az szóba sem jöhet, legalábbis ha az ember nem szeretne csalást - ami már jogi következményekkel is jár - elkövetni, hogy valaki másnak a képével regisztrál, de mi a helyzet a "régi" képekkel, azokkal, amin ugyan a társkereső személy látható, csak egy kicsit fiatalabban, egy kicsit vékonyabban, és nagyon szebben?

Nos, akkor előfordulhat az, ami a 32 éves Xiaojin Tuannal történt a napokban. A kelet-kínai Suzhou-ban élő nő egy internetes ismerkedős oldalra regisztrált, de a fénykép nem frissen készült, az azóta eltelt néhány év alatt a nő egy kicsit meghízott, az arca is kerekebb lett és néhány pattanás is elcsúfította őt, nem nagyon, csak épp annyira, hogy az őt kiszemelő férfi csalódottságot érezzen a személyes találkozáskor.

Huang Mao annyira izgatott volt a találkozás miatt, hogy nem bánta a drága útiköltséget sem, amit az ország másik feléből kellett kifizetnie: a jegyek összességében több mint 2 millió forintnak megfelelő jüanba kerültek. Amikor a barátja, Kong Ho megtudta, megkérdezte az izgatott férfit, hogy nem túl drága-e ez, azt a választ kapta, hogy a szerelemnek nincs ára. Persze ezek után érthető, ha megdöbbent a valóság láttán. "Pontosan tudtam, hogy néz ki, mert a képen az arca beleivódott az emlékezetembe" - magyarázta Huang Mao.

"Aztán jött ez a nő és leült mellém, teljesen ledöbbentem. Ez a nő kövérebb arcú volt és pattanásos, teljesen ellentétes a fotón látható nővel" - magyarázta a férfi. Ami azonban ezután következett, azt még a sértettsége sem indokolhatja: előbb vitatkozni kezdett a nővel, aki érzése szerint becsapta őt, majd ököllel az arcába ütött, és ahogy a nő a földre esett, ott is többször megütötte. A nő szerencséje csak az volt, hogy az egész egy nyilvános étteremben történt, így a személyzet gyorsan közbelépett, de Xiaojin így is kórházban kötött ki.

Meglepő módon mégis úgy döntött, nem emel vádat, hanem békében vesznek búcsút egymástól - bár mindketten megfogadták, hogy soha többé nem keresnek társat az interneten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.