Az elődöntő kapujában bukott el a kicsi lány

Rising Star: Kovács Gyopár távozása után minden felgyorsul

Kitartóan küzdött és még akkor is sikerült versenyben maradnia, amikor már senki sem adott volna esélyt neki, de Kovács Gyopár nem húzhatta a végtelenségig, a középdöntő kapujában véget ért neki a Rising Star.

2015.02.02 08:00ma.hu
Kovács Gyopár (Fotó: TV2/Rising Star)

Sztárduettekkel ért véget a Rising Star elődöntőinek sora, és ugyanezzel ért véget a verseny Kovács Gyopár számára, aki pedig hetek óta kitartóan küzdött, és amikor már mindenki azt hitte, eljött a búcsú ideje, ő újra meg újra legyőzte ellenfeleit, pont úgy, mint a vele azonos nevű hegyi virág. Most azonban tényleg véget ért a menetelése, így könnyes szemmel nézte-hallgatta az utolsó versenyszámot, aminek már az elején tudta, hogy nincs sok esélye - elvégre Czibi Norbi korábban még soha nem került nemhogy a kiesés közelébe, de a veszélyzónába sem.

A show első részében a még versenyben lévő 7 énekes és énekesnő egy-egy sztárvendéggel közösen adta elő a vendég egyik ismert slágerét. Elsőként Gondi Helén és Takács Nikolas hangolódott egymásra a már befutott énekes slágerével, bár KERO-nak kissé unalmasnak tűnt a produkció, húzott is egy határozott nemet a dalra. Farkas Gábor Alfrédhoz Keresztes Ildikó érkezett sztárvendégként, hogy közösen előadják a Nem a miénk az ég című számot, ám heves vita alakult ki a zsűritagok közt, hogy vajon mennyire volt közös az az éneklés. A végén a többség arra jutott, hogy inkább csak egymás mellett énekeltek, de nem együtt, ám ennek ismét csak KERO adott hangot egy piros nyíllal, a többiek azért megszavaztak egy-egy igent.

Miután Kovács Gyopár és Dér Heni előadta az Ég veled című, a tavalyi eurovíziós válogatóra készült slágert, a két műsorvezető, Ördög Nóra és Majka már kezdte azt hinni, valami elromlott a tanár úr szavazógépén, mert ismét pirosan világított előtte az asztal. Ő azonban azt mondta, hogy bár ismét jó ígéretnek tűnt a számára Gyopár alakítása, az utolsó pillanatban mégis a nem felé mozdult a keze. Ezúttal azonban nem maradt egyedül ezzel a véleményével, csak Pásztor Annának tetszett a duett, Mező Misi viszont ugyanazt ismételte, mint az elmúlt hetekben már többször: itt, ezen a szinten már kevés az a cukiság, amivel a válogatón még csont nélkül átjutott. Feke Pál ezt azzal egészítette ki, hogy a kifejezetten temperamentumos Dér Henin azt érezte, hogy nem győzi visszafogni magát, nehogy túlénekelje a duettpartnerét.

Hogy mit jelent a közös éneklés egy duettben, arra kiváló példa volt Czibi Norbi és Tóth Vera kettőse, nem csoda, hogy végre minden zsűritag előtt kéken világított az asztal, és a közönség sem fogta vissza magát a szavazatokkal, a páros 78%-ra tolta fel a százalékmérőt. Feke Pali szerint Vera olyan jó hatással volt Norbira, hogy receptre kellene őt felírni mindenkinek, akit ki kell húzni a maga kis zárt világából.

Az est fénypontját azonban mégsem ők, hanem Várhegyi-Lucas Palmira és Király Viktor jelentették, akik annak ellenére adták elő a legmagasabb százalékot elért produkciót, hogy igazából csak két napig volt lehetőségük közösen próbálni. A hét elején Viktor még New Yorkban ült és egyre reménytelenebbül várta, hogy elálljon az a hóvihar, ami miatt nem engedték felszállni a Budapestre tartó repülőgépet. Palmira így szerdáig teljesen egyedül próbált, majd megérkezett a felmentés Király Linda személyében, aki megpróbálta helyettesíteni a testvérét. A beugrás jól sikerült, és mire Viktor pénteken megérkezett, már tényleg csak az összehangolódás volt hátra, de a számon nem kellett sokat dolgozni.

"Király!" - kiabálta Pásztor Anna a Solo vége után, lelkesedése pedig Mező Misire is átragadt, aki azt tanácsolta Viktornak, hogy legközelebb vigye magával Mirát New Yorkba és mutassa meg, milyen tehetségek vannak errefelé.

Peter Srámek ismét a retrót hozta elénk friss színben, partnere Csepregi Éva volt, akivel a Holnap hajnalig című slágert adták elő a négy zsűritag és a közönség örömére. Csakhogy produkciójukkal nagy fejtörést is okoztak, a szabály szerint ugyanis ezen az estén csak a két legmagasabb százalékot elért versenyző jutott tovább egyenes ágon a jövő heti középdöntőbe, a többieknek egy második körben kellett egymással megküzdeniük. A szlovák fiú azonban a Neoton Família énekesnőjével ugyanúgy 78%-ot ért el, mint előzőleg Czibi Norbiék, így a második helyen holtverseny alakult ki, és nagy kérdés volt, hogy ha az utolsóként színpadra lépő Singh Viki nem előzi meg őket, akkor vajon kettejük közül ki lesz az, akinek párbajoznia kell.

A zsűri kérése meghallgatásra talált, Singh Viki és Kasza Tibi a The Prayer című szám magyar változatát adták elő, ami Tibi első szólóalbumán szerepelt, és kettősük olyan jól sikerült, hogy bár az utolsó tizedmásodpercben, de a százalékmérő végül átbillent 79-re, így nemcsak a hármas holtversenyt sikerült elkerülni, de azt is, hogy a két 78%-os énekes közt a tized százalékok döntsenek. Viki mindjárt két versenyzőt "lökött" a veszélyzónába azzal a dallal, ami nemcsak egy rakás igent ért a négy zsűritagnál, de KERO és Feke Pál a végén állva csatlakozott a közönség vastapsához.

"Olyan volt, mintha egy mesés repülő szőnyegen szaltókat ugráltatok volna, közben mikrofonnal zsonglőrködtök és mellesleg énekeltek egy olyan duettet, hogy hoppá, az egész ország leborult, gratulálok!" - fogalmazott Pásztor Anna, amit Feke Pál azzal toldott meg, hogy ez a duett a világ bármelyik színpadán megállná a helyét.

Így aztán Viki és Mira várhatta nyugodtan hátradőlve a show második részét, amelyben öt versenyzőnek egy újabb dalt kellett előadnia - ezúttal már szólóban -, és itt már előkerült a műsor jelképét jelentő fal is. Először Farkas Gábor Alfréd énekelt, ő még fal nélkül állította be a szintet, és sikerült mindjárt jó magasra is tennie a lécet a Sweet home Alabamával, az őt követő Gondi Helénnek legalább 78%-ot kellett volna elérnie, hogy megemelje az előtte tornyosuló falat. Ez ugyan nem sikerült neki, de a 72%-kal is szép eredményt ért el, amit Kovács Gyopár meg sem tudott közelíteni, a maradék két énekesnek 52%-nál kevesebbet kellett volna teljesítenie ahhoz, hogy Gyopár ismét kiérdemelje a nagy túlélő címet.

Peter Srámek és Czibi Norbi azonban hozta a szokott formáját, előbbi 73, utóbbi pedig 82 százalékot énekelt össze, amivel eldőlt a verseny végeredménye, Gyopárnak kellett búcsúznia. "Vannak olyan műsorszámok, amikért érdemes a Rising Start önmagában is megnézni!" - jelentette ki KERO, miután Norbi előadta a Homok a szélben című örökzöldet, Gyopárt pedig azzal vigasztalta Mező Misi, hogy nem szégyen a mezőny egyik legerősebb tagjától kikapni. A legfiatalabb lányt azzal bocsátották útjára, hogy nagy lehetőség rejlik benne, és senki sem fog meglepődni, ha néhány év múlva ismert és elismert énekesnőként fog a színpadon állni.

Hatan maradtak tehát versenyben, de mostantól felgyorsulnak az események, vasárnap már nem egy, hanem két énekes búcsúzik a versenytől, így igazán izgalmas döntőre számíthatunk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.