Nem érti a bíróságot a férfi

Szuperhősnek nem hívhatják, Ninja meg ő nem akar lenni

Azt mondja, a gyerekeket meg kell védeni a szülők elmebeteg névadásaitól, de nem érti, hogy ha ő felnőttként Superhero akar lenni, akkor azt miért tiltja meg a bíróság.

2015.01.30 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/vectorolie

Kiakadt a dán bírókra a 26 éves Benjamin Preisler Herbst, mert hiába szeretett volna Superhero lenni, a hivatal vaskalapos bürokratái azt mondták, így nem hívhatnak senkit. Ezzel még önmagában nem is lenne baj, csakhogy a játékbolt-tulajdonos nem érti a döntést, mert közben az olyan nevek, mint például a Balcony ("erkély", és női névként szerepel), a Gandalf, Legolas vagy épp a Ninja már törvényesen anyakönyvezhetők.

"Teljes mértékben megértem, hogy a 18 év alattiakat meg kell védeni attól, hogy a szüleik ostoba neveket adjanak nekik" - mondta a képregény-figurákat gyűjtő férfi, akinek a háza már szinte olyan, mint egy babagyűjtemény. "De úgy vélem, hogy meg kell engedni, hogy a felnőttek arra változtassák a saját nevüket, amire akarják" - háborgott. A döntésre négy hónapja várt, és most igencsak felháborodott az elutasító határozaton.

Az indoklás szerint azért nem lehet Szuperhősnek hívni a férfit, mert ez egy nem létező, kitalált figura neve, és hiába hajtott végre mindenféle hőstettet, nem teljesülnek vele kapcsolatban az akkreditáció feltételei. Ilyen alapon egyébként A gyűrűk ura hőseinek nevére sem lehetne senkit keresztelni, hisz ők sem valós személyek, de a dán utónév-bizottság ezt már nem indokolta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.