Kínai nagyúr

Engedély nélkül ásott pincét - négy házat nyelt el a föld miatta

Négy régi lakóépületet nyelt el Peking történelmi városrészében egy hatalmas kráter, mert egy vidéki politikus-üzletember engedély nélkül 18 méter mély pincét ásatott udvarába.

2015.01.29 20:02MTI
illusztráció: freedigitalphotos.net/Naypong

Az esetről fényképekkel számolt be a kínai média.

A négy ház tizenöt hajléktalanná vált lakóját egyelőre szállodában helyezték el.

Li Pao-csün, a Csiangszi tartományi törvényhozás képviselője és egy autóalkatrész-gyártó üzem elnöke a következményeket látva kereket oldott, egyelőre keresik. A talaj megsüllyedése miatt a környéken további négy lakásban keletkeztek károk. A klasszikus régi udvarház alá álmodott pincét öten készültek kiásni, amikor a beleset bekövetkezett.

A beszakadt útburkolat alatt tátongó, azóta betemetett gödör 15 méter hosszú, 5 méter széles és 10 méter mély volt - állapították meg a fővárosi önkormányzat illetékesei. Személyi sérülés nem történt.

A politikus-üzletember öt éve vásárolt ingatlana 190 négyzetmétert tesz ki, ötszobás épület található rajta. Két szobája védettséget élvez, azok átalakítása engedélyköteles. Állítólag a felújítás miatt kérelemmel fordult a hatóságokhoz, az engedélyt meg is kapta, de a pincéről nem volt szó benne.

A China Daily című lap helyszíni kutakodása alkalmával kiderítette, hogy a szomszédok már több ízben is panaszt tettek, de kifogásaik a hivatalban süket fülekre találtak. A legfrissebb információk szerint Li 3,8 millió jüant (167,5 millió forint) fizetett egy alvállalkozónak a szükséges engedélyek beszerzésére és a kivitelezési munkálatok elvégzésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.