Interneten próbálta eladni

Gyíknak hitte, pedig kajmánbébi volt a "háziállata"

Az interneten próbált meg új tulajdonost találni a kedvtelésből tartott "háziállatának" egy litván diák, miután rájött, hogy nem egy ártalmatlan gyíkocskát nevelget, hanem egy kajmánbébi cseperedik nála.

2015.01.29 18:00ma.hu
Pápaszemes kajmán - képünk illusztráció! (Fotó: Wikipedia/Flickr/Bruno Girin)

Egy állatkertben talált új gazdára egy kajmánbébi, miután korábbi tulajdonosa, egy litván diák rájött, hogy a háziállatként tartott gyíkja valójában nem gyík, hanem egy folyamatosan növekvő és igencsak veszélyes hüllő. A vilniusi diák több hónapja nevelgette a fürdőkádjában a "gyíkot", mielőtt felismerte volna, miféle hüllővel osztja meg otthonát, ekkor az interneten adott fel egy hirdetést, amelyben új gazdát keresett a pápaszemes kajmánnak.

A Kaunas városi állatkert tisztviselői is felfigyeltek a hirdetésre, nem sokkal utána már meg is jelentek a diák otthonában és elkobozták a most még nem túl veszélyes, de később azzá váló hüllőt. A litván törvények egyébként tiltják a veszélyes hüllők otthoni tartását. A diáknak az lett gyanús, hogy túl gyorsan nőtt az állat. A Croc névre keresztelt állat már 2,8 kilós és 63 centis, a litván állatkert-látogatók szerdán láthatták először az új otthonában.

Az egyeőre nem világos, hogy a kamasz hogyan jutott hozzá a kajmánhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.