Igazán emlékezetes lett a lánykérés

Addig száguldozott, míg sikerült megkérnie a barátnője kezét

Amikor szóba került az esküvő, a lány azt mondta a párjának, hogy meg ne próbálja valami unalmas módon feltenni a nagy kérdést. Feladta a leckét, de végül emlékezetes lett az esemény.

2015.01.28 20:00ma.hu

A grafikus tervezőként dolgozó Christian Breier mindig is gyors tempóban élte az életét, így amikor barátnője finoman jelezte neki, hogy a lánykérés nehogy valami szokványos és unalmas ceremónia legyen, a 31 éves férfinak rendhagyó ötlete támadt. Úgy döntött, egy rendőrségi levél segítségével kéri meg a 29 éves Anja Thomas kezét, bár ebbe nem avatta be az illetékes hatóságot. A német férfi tudta, hogy amikor egy autót gyorshajtáson kapnak, az egyik fotó szemből készül, hogy jól látható legyen a viták elkerülése végett a sofőr arca.

Ez adta az ötletet neki. "Csak annyit kellett tennem, hogy valamivel rögzítsem a szöveget, és amikor december 6-án [Anja] elment a barátaival villásreggelizni, én átléptem a sebességhatárt a Volkswagenünkkel" - mesélte a jól sikerült meglepetés után a férfi. "Gyorshajtásért büntetőcédulát kapni nem is olyan egyszerű, mint hinnéd. Beletelt öt alkalomba is, mire megláttam a vakut" - árulta el.

Fotó: freedigitalphotos.net/winnond

A terv még így is majdnem kudarcba fulladt, mert Christian elfeledkezett arról, hogy a kocsi a leendő anyósa nevén van, így a büntetés az ő nevére és címére érkezett - és nem volt túl boldog, amikor megkapta a rendőrségtől a levelet. Még szerencse, hogy az asszony nem a lányának szólt, hanem Christiannak, aki gyorsan elmagyarázta a helyzetet, meg a kép is magáért beszélt: a kocsiban a fotó készítésének pillanatában Christian széles vigyorral nézett a sebességmérő kamerájába, a szélvédő alján pedig széles transzparensen virított a felirat: "Hozzám jössz feleségül?"

Így hát az utolsó pillanatban sikerült a férfinak megszereznie a "büntetőcédulát", amit gondosan elhelyezett a lipcsei otthonuk postaládájában a karácsonyt követő reggelen, és megkérte a barátnőjét, hogy hozza be a leveleket. "Miután elolvastam a levelet, felnéztem, és láttam, hogy Christian fél térdre ereszkedett és nyújtotta a gyűrűt. Természetesen igent mondtam" - vette át a szót az immár egy hónapja eljegyzett Anja.

Bár a férfi aggódott egy kicsit, hogy a rendőrök extra büntetést szabnak majd ki rá, mert nemcsak a vezetésre koncentrált, de végül nem lett gond, sőt, a szokásos egyoldalas büntetés mellé egy másik lapot is mellékeltek, amelyre kinagyítva, jól láthatóan nyomtatták rá lánykérést tartalmazó képet. A hab a tortán, hogy mivel Németországban lépcsőzetes a büntetési rendszer, a férfi megúszta az egész kalandot potom 15 euróból, ugyanis mindvégig gondosan ügyelt rá, hogy a megengedett sebességet ne lépje túl 10 km/h-nál többel. Ez esetben ugyanis csak 15 euró a büntetés és nem kap büntetőpontot, míg ha például 25 km/h-val lépte volna túl a sebességhatárt, akkor már 80 eurója és egy büntetőpontja bánta volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.