Háromszor jelent már meg az Eurovízión

Rácz Gergő harmadszor is A Dalban - kijuthat-e Bécsbe?

Rácz Gergő idén harmadszor áll A Dal színpadára, és bár önálló előadóként az elmúlt két évben nem juttatta ki a közönség az Eurovízióra, bizonyos formában mégiscsak ott volt már háromszor.

2015.01.28 10:00ma.hu
Fotó: Herman Péter

Két éve önállóan állt A Dal színpadára, Csak állj mellém című száma azóta is rendszeresen felbukkan a hazai rádióadók kínálatában, tavaly pedig a Fool Moon acappella csapattal vitte sikerre társszerzőként és előadóként is az It cant't be over című számot - ami szintén állandó slágerré vált a rádiókban és a koncerteken, annak ellenére, hogy végül az Eurovíziós Dalversenyről egy hajszállal lecsúsztak: csupán a második helyet sikerült megszerezniük a hazai válogatóversenyen.

Rácz Gergő azonban nem keseredett el, és a nagy sikerre való tekintettel idén is az öttagú együttessel indul A Dal versenyében. Ha csak a tavalyi produkciót nézzük, biztosak lehetünk benne, hogy idén is izgalmas előadást és koreográfiát láthatunk: egy éve Gergő ötletei nyomán került teljesen új megvilágításba az acappella műfaja Magyarországon, amikor a fiúk a testdobolásra élezték ki a hangzásvilágot és a látványt is.

Fotó: Herman Péter

A modernné tett, mégis hagyományos hangzásvilág annyira tetszett a közönségnek, hogy a mainstream rádiók számára addig ismeretlen műfaj hirtelen ledöntötte a falakat és nem véletlenül hallhatjuk ma is időről időre az It can't be overt - amely egyébként a koncerteken is az egyik legnagyobb tapsot kapja a közönségtől. A korábban inkább csak zeneszerzőként, mintsem önálló előadóként ténykedő Gergő idén épp a 2014-es siker hatására ismét a Fool Moonnal nevezett be A Dalba, remélve, hogy idén ők állhatnak színpadra Bécsben az európai közönség előtt.

Persze nem ez lenne Gergő első eurovíziós szereplése, mert bár a hazai válogatókon ezidáig nem sikerült a győzelemig jutnia, valamilyen módon mégis már háromszor részese lehetett a nemzetközi megmérettetésnek. 1997-ben még a V.I.P. együttes énekeseként mutatkozott be, 11 évvel később pedig Csézy vokalistájaként - már akkor is a Fool Moon tagjaként - állhatott színpadra Belgrádban. 2010-ben ugyan személyesen nem láthattuk őt, viszont dalszerzői munkáját dicséri Wolf Kati Szerelem, mért múlsz című száma, amelyben társszerzőként vett részt.

Hogy idén hogyan fog szerepelni ő és az acappella zenekar, az néhány héten belül kiderül, a csapat a 3. elődöntőben, február 7-én mutatkozik be a nagyközönség előtt, de Gergő nem tétlenkedik akkor sem, amikor egyedül van: nemrég jelent meg a Timeline című egyszemélyes acappella videója, amelynek már a folytatásán dolgozik, mellette pedig új lemezt készít, és sok más meglepetést tartogat ebben az évben rajongói számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.