Fool Moon: mindent a szájukkal csinálnak

Új dal, új album, új... esély az Eurovízióra is?

Tavaly egy szakításról énekeltek, idén egy újrakezdés történetével próbálnak szerencsét A Dalban, és ha a zsűri is úgy akarja, a bécsi Eurovízión. A Fool Moon csak a bevált csapaton nem változtatott.

2015.01.27 16:00ma.hu
Fotó: Arterego

Kettesben jó, ötösben még jobb - vallják a 14 éves Fool Moon nevű együttes tagjai, akiket az egyik rádióban nem véletlenül rendszeresen úgy konferáltak fel, hogy "a fiúk, akik mindent a szájukkal csinálnak". Bár közel másfél évtizede zenélnek, igazán csak tavaly figyelt fel rájuk a nagyközönség, amikor elindultak A Dal című eurovíziós válogatón és ott második helyezettként végeztek az It can't be over című számukkal. Sokak számára okoztak meglepetést, bár legfőképp azoknak, akik korábban nem ismerték az acapella stílusban tevékenykedő szegedi kvintettet.

A műfaj nem könnyű, épp ezért csak kevesen művelik igazán profi szinten - de a Fool Moon számos külföldi fesztiválon bebizonyította már, hogy ők tényleg a legjobbak közt vannak. Isén pedig ismét nekifutnak A Dalnak, hátha ezúttal sikerül a 2014-es eredményt felülmúlni és ki tudja, talán ők képviselhetik idén Bécsben a magyar zenét. A stílus persze mit sem változott, csak a dal témája: míg a múlt évben egy szakításról énekeltek, idén a Back 2 Right című szám egy vidámabb témát, egy új szerelmi kapcsolat kialakulását dolgozza fel, "ahol a fiú egy idő után rájön, hogy a baráti kapcsolatnál többet szeretne a lánytól" - fogalmazott Molnár Gábor zeneszerző a dalról. A szöveget Kasai Jnofinn írta.

Fotó: Arterego

A csapat egyébként nem várja tétlenül A Dal fordulóit, a versenyre készülődve még arra is jutott idejük, hogy kiadjanak egy új albumot, amelynek a Kettesben jó címet adták. "Ezzel a címmel többek között az együttműködést, más énekesekkel való közös dalainkat szerettük volna kifejezni - a kettes ebben az esetben a Fool Moon és az előadó párosát jelenti" - magyarázza Németh Miklós, az együttes művészeti vezetője és egyben hangszerelője.

És hogy kik ezek a duettpartnerek? Nos, a névsor igazán impozáns: hallhatunk közös dalokat például Czutor Zolival, Hiennel, Laár Andrással, Malek Andreával, Puskás Petivel, de feltűnik Szekeres Adrien és Szolnoki Péter is egy-egy szám erejéig, valamint Szirtes Edina "Mókus" és Kovács Nóri egy-egy különleges népzenei adoptációban énekel az öt fiúval. A dalok listáját három saját Fool Moon-dal teszi teljessé. A 15 dalt egy másik tematika szerint öt különböző fejezetre lehet osztani, a párkapcsolatok különböző szintjéhez igazodva, kezdve a gyerekszerelemmel, folytatva a komolyabb érzelmeket megélő kapcsolatokkal, majd eljutunk a házasságon és a gyerekvállaláson keresztül az öregkori megnyugvásig és közös elmúlásig.

Az album nagy meglepetése egy 16 oldalas kis füzet-melléklet, amelynek minden oldalán egy-egy fotó látható az adott dalhoz illeszkedve, amelyek különböznek ugyan, de egyvalamiben hasonlítanak: a január 21-én Szeged Város kulturális életéért végzett munkájukért Kölcsey-éremmel kitüntetett srácok mindent igyekeznek humorosan felfogni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.