Legfeljebb 6-7 kölyökre számított az új gazdi

Váratlan meglepetés: 14-et kölykedzett a "talán vemhes" doberman

A brit nő tudta, hogy számíthat némi szaporulatra, amikor a hirdetés alapján megvette a dobermant, de arra egyáltalán nem volt felkészülve, hogy a szuka rekordot dönt a kölykök számával.

2015.01.26 12:00ma.hu
Fotó: Wallpapers (Képünk illusztráció!)

Amikor Zara Hayes meglátta a hirdetést, azonnal lecsapott a doberman szukára, mert a hirdetés szövegében az is ott állt, hogy "lehetséges, hogy vemhes". A nottinghami Arnoldban élő nő attól tartott, hogy a kutya nem tisztességes gazdához kerülve esetleg ki lenne használva, mert ennek a fajtának a kölykeiért akár 1000 fontot (416 ezer forint) is megadnak a feketepiacon, ezért inkább elhozta az állatmenhelyen gazdira váró kétéves Keelát. A nő a kutyáért 450 fontot fizetett.

Az állatorvosok azt mondták, talán öt, legfeljebb hat kölyökre számíthat, ez az átlagos a dobermanoknál, így aztán Zara igencsak meglepődött, amikor Keela egymás után ellette meg a kis gombócokat, összesen 14-et. A kölykök december 14-én születtek, és most érték el azt a kort, hogy Zara új gazdát keressen nekik. "Nagyanyjukra" egyre nehezebb terhet raknak, hisz nemcsak a ház összes zugát elfoglalták, Zara nem tud olyan helyre lépni, hogy ne legyen ott legalább egy-két kutya, de már anyagilag is egyre nehezebben bírja, hisz a 14 kölyök, plusz az édesanyjuk minden nap 4500 forintnak megfelelő tápot falnak be.

Az állatorvosok szerint Keela nagy valószínűséggel rekordot döntött, Angliában mindenképp, mert ennyi kölyök egy alomban még sosem volt a szigetországban egy dobermannál. A kiskutyáknak már megvannak a leendő gazdáik, sőt, már el is nevezték a kis kölyköket: Odin, Boudicca, Kaiser, Oscar, Boo, Kayla, Wilson, Stan, Shadow (árnyék), Patience (türelem), Dylan, Blake, ketten pedig a Zeusz nevet kapták, és a hivatalosnak számító 250 fontos árat kellett csak megfizetniük a leendő tulajdonosoknak, akikhez a kölykök a jövő hónapban költözhetnek el.

A korábbi brit rekordot egyébként 2013-ban állította fel egy dobermanmama, aki 13 kölyköt ellett. A Guinness Rekordok szóvivője szerint nem tesznek különbséget fajták szerint, de a világ legnépesebb alomjával egy Cambridge megyei nápolyi masztiff büszkélkedhet: ő 24 kölyöknek adott életet 2004-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.