Szorult helyzetben volt a cirmos

Méghogy ellenségek?! Macskát mentett a kutya!

A kutyák és a macskák ősidőktől fogva legendásan ellenséges viszonyban vannak. Persze ahogy mondani szokták, a kivételek erősítik a szabályt - mint például az alábbi eset is!

2015.01.26 10:00ma.hu
Fotó: YouTube

Ritkán láthatunk olyan jelenetet, mint az alábbi felvételen: a kutyák és a macskák az esetek nagyobb részében inkább kergetik egymást, és ha a kutya szorult helyzetben látná az ősi ellenséget, inkább kihasználná a váratlanul adódott lehetőséget, mintsem megmentse a macskát. Ezúttal azonban nem ez történt, amikor az oktondi macska addig kíváncsiskodott, míg a feje beszorult egy papírpohárba.

A szorult helyzetbe került cica eleinte kétségbeesetten igyekszik hátrálni, hisz megszokta, hogy ha valahová előrefelé bement, akkor onnan hátrafelé ki is tud jönni. Ezúttal azonban a pohár nem akar lecsúszni a fejéről, ő pedig egyre riadtabban tolat, pláne akkor, amikor meghallja, hogy ott szuszog mellette a kutya. Szerencsére a jószívű eb csatározás helyett a segítségnyújtást választja - persze lehet, hogy merő önzésből, hisz ha elpusztulna a macsek, kit kergetne ezentúl?! -, és egy óvatos mozdulattal elkapja a poharat, kiszabadítva ezzel a zavarodott cirmost.

Egyesek szerint az sem izárt, hogy a kutya valójában csak a poharat akarta megszerezni, de a végeredmény szempontjából tulajdonképp ez is csak egy mellékes körülmény, a fő így is, úgy is az, hogy a legendás kutya-macska ellenségeskedésnek nyoma sem volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.