Meghekkelték a tévét

"Meg foglak erőszakolni" - így köszöntötték a szállodában

A szokásos üdvözlő szöveg helyett meghökkentő "ígéret" fogadta a szállodai szobájába lépő vendéget: a tévé képernyőjén egy korláttal elkerített ajtó látszódott, és egy tábla: "meg foglak erőszakolni".

2015.01.23 18:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/sixninepixels

Egyre több hotelben bevett szokás, hogy mire a vendég a szobájába ér, az ott lévő tévé képernyőjén személyre szabott üdvözlő szöveg várja, nagyjából olyan tartalommal, hogy "Kedves XY, köszöntjük szállodánkban, kellemes pihenést kívánunk". Egy neve elhallgatását kérő nőt azonban egészen más fogadta az angliai Gatesheadben működő Whitemare Pool Travelodge szállodában: egy bejárati ajtó volt látható, amelyet egy ráccsal kerítettek körbe, a rácson pedig egy tábla állt, rajta néhány szóval: "Meg foglak erőszakolni".

A vendég azonnal panaszt tett a recepción, ahol természetesen visszafizették a vendég által kifizetett szoba teljes árát és elnézést kértek. A hotel illetékesei úgy vélik, valaki megszerezhette a tévé gyártójától a készülékek kódját és ennek birtokában tudta megváltoztatni a szokásos beállításokat. Ugyanakkor közleményükben azt is jelezték, hogy a durva üzenet - amelynek okát belső vizsgálattal igyekeznek kideríteni - csupán egyetlen szobában jelent meg, nem a teljes hálózaton, mégis a vizsgálat kiterjed a teljes szolgáltatásra.

(A képernyőn megjelenő kép az alábbi linken tekinthető meg.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.