Hajléktalanszállón történt a kettős tragédia

"Mindent vér borított" - megölte a terhes barátnőjét, aztán saját magát

A rendőrség szerint még nem világos az öngyilkossággal végződött gyilkosság oka, de az biztos, hogy a férfi kifejezetten arra várt, hogy várandós barátnője megérkezzen és lelője.

2015.01.22 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/taoty

Hajléktalanszállóként működik a New York-i Times Square-en az a hotel, amely szerda este vérfürdő helyszínévé változott: egy 29 éves férfi előbb több lövéssel megölte a terhes barátnőjét, majd saját magával is végzett. A kettős tragédia okára ugyanakkor még senki nem talált magyarázatot, nemcsak a rendőrök tanácstalanok az ügyben, hanem a párost ismerők sem beszélnek.

A lövöldözés este 22:47-kor robbant ki a hallban, amikor a 27 éves Brandi Quijano megérkezett. A szemtanúk elmondása szerint barátja, a 29 éves Herbert Gaines nyilvánvalóan a nőre várt, és amint belépett, máris megtámadta őt. A NY Daily News című lap rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Gaines legalább hat vagy hét lövést adott le a nőre, mielőtt saját magát fejbe lőtte. A gyilkos a nonprofit Common Ground szervezet által működtetett, hajléktalanoknak és HIV-fertőzötteknek szállást biztosító hotelben lakott.

A két áldozatot azonnal a Bellevue Kórházba vitték, de ott belehaltak a sérülésekbe. "Egy csomó lövés volt... gyors egymásutánban" - mondta a 62 éves Anthony Mack, aki 15 éve él a szállón. "A nő a hátán feküdt, erősen vérezve. A férfi fejbe lőtte magát, minden csupa vér volt. Sok mindent láttam már, ez csak egy másik horror volt" - jegyezte meg a szemtanú.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.