Nem voltak túl jók a kilátások

Dupla bajban: fejre állt a motoros, épp egy halálos kígyóra

Fejre állni egy terepmotor-versenyen nem túl kellemes élmény, de a vakmerő fiatal viszonylag épségben megúszta a bukást. Csakhogy ahova esett, ott épp egy halálos mérgű kígyó heverészett.

2015.01.21 20:00ma.hu
Fotó: LiveLeak/Gary Mounsey

Még a szakértők körében sem teljes az egyetértés abban a kérdésben, hogy a keleti barnakígyó vajon Ausztrália leghalálosabb, vagy csupán második leghalálosabb kígyófajtája, de ha valakit megmar, akkor ez a kis különbség mit sem számít, az áldozat szinte biztosan nem éli túl a támadást. Egy motoros fickónak pedig nem volt elég, hogy fejre állt a járgányával, amikor az ausztrál vadonban száguldott keresztül a hepe-hupás talajon, hanem épp egy ilyen hüllőre kellett ráesnie.

Nem csoda, hogy moccanni sem mert, holott nem ütötte meg magát annyira, hogy ne tudott volna felkelni, de mégis magatehetetlenül sóhajtozott, közben meg igen cifrán káromkodott, miközben egy társa rátalált. A motoros kilátásai nem voltak túl fényesek, ám váratlanul rámosolygott a szerencse, mert a kígyó elkezdett az ellenkező irányba kúszni, és ezt kihasználva a segítő a kezét nyújtotta, hogy egy szempillantás alatt talpra rántsa a pórul járt motorost és mindketten úgy iszkoljanak el onnan, ahogy csak tudnak.

A keleti barnakígyó a felelős a legtöbb halálos kígyótámadásért Ausztráliában, ráadásul nemcsak az erdős területeken fordul elő, hanem sűrűn felbukkan akár Sydneyben is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.