Autóbalesetben halt meg az ötéves gyermek

Nem tudják eltemetni a kislányt, mert nem kapnak vízumot a nagyszülők

A család már jó ideje az Egyesült Királyságban él, de a nagyszülők még mindig afrikaiak, ezért vízum nélkül nem léphetnek be a szigetországba. Akkor se, ha halott unokájuktól szeretnének elbúcsúzni.

2015.01.20 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/topstep07

Az ötéves Andrea Gada épp karácsony előtt halt meg, amikor egy autó elütötte, ám a kislányt közel egy hónapja nem tudják eltemetni - nagyszülei ugyanis nem kapták meg a vízumot, amellyel részt vehetnének az angliai szertartáson. Bár a kislány már angol állampolgár volt, nagyszülei még mindig Zimbabwéban élnek, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Királyságba csak akkor léphetnek be, ha erre legalább egy turistavízum formájában engedélyt kapnak. Ezt azonban a szigetország belügyminisztériuma elutasította - adta hírül a Metro című lap.

A tragikus balesetet szenvedett kislány apja, a 38 éves Wellington Gada és a 32 éves anya, Charity Gada most egyenesen David Cameronhoz fordult a fellebbezéssel, melyben azt kérik, hogy a család számára legfontosabb rokonok legalább a temetés idejére beutazhassanak az országba, és amíg erre nem kapnak megnyugtató választ, addig magát a végső búcsút sem tudják megszervezni.. "Ha továbbra is kitartanak a korábbi álláspontjuk mellett, az egyszerűen nem tisztességes sem a gyermekkel, sem a családdal szemben" - jegyezte meg a gyászoló apa, hozzátéve, hogy ők is keresztények, van hitük, és csupán annyit szeretnének, hogy mások ezt tartsák tiszteletben.

A sajtó ezirányú kérdéseire állítólag a miniszterelnök azt mondta, hogy az egyik legszörnyűbb dolog, amikor egy gyermek balesetben hal meg, és ígéretet tett rá, hogy utánanéz a szülők kérelmének, személyesen jár utána, hogy a Belügyminisztérium illetékesei miért utasították el a nagyszülők vízumkérelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.