"Van egy kis gond"

Ollóval a fejében sétált be az ügyeletre

Egy olló állt ki a beteg fejéből, amikor a saját lábán besétált a baleseti ügyeletre, és annyit mondott a döbbent recepciósnak: "van egy kis gond". Az orvosok szerint csoda, hogy túlélte.

2015.01.20 18:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/tor00722

Kövér cseppekben folyt le a vér a férfi arcán, és egy olló állt ki a fejéből, amikor besétált a mexikói Chihuahua város kórházának sürgősségi osztályára, majd elképesztő higgadtsággal és udvariassággal csak annyit mondott: "van egy kis gond". A 32 éves Jonas Acevedo Monroy-t egy bárban támadták meg, a kórházi személyzet viszont az udvarias jó modora miatt azóta csak a "The Gentleman" becenéven emlegeti őt.

Az egyik szemtanú, a 30 éves Pal Nandor Altamirano Carvajal szerint az áldozat mindig is kicsattanóan jókedvű volt, és mindenkihez volt néhány kedves szava a bárba betérők közt, ám az egyik helybélinek ez nem tetszett, ezért provokálni kezdte Jonast. Amikor nem ért célt, egyre sértőbb és agresszívabb lett, erre a későbbi áldozat felajánlotta, hogy fizet egy italt a provokátornak. Válasz helyett a férfi - a mexikói sajtó szerint egy 30 éves férfi, Miguel Angel Rodriguez Armendariz - előkapott egy ollót a zakója zsebéből és egyenesen Jonas fejébe szúrta. "Hogy mit keresett egy olló a zsebében, fogalmam sincs, de tényleg sokkoló volt" - tette hozzá a szemtanú.

Miközben a támadó elmenekült, Carvajal kocsiba ültette a barátját és bevitte a kórházba. "Az ápolók nagyon meglepődtek, amikor a páros benyitott, és a férfi az ollóval a fejében kezet rázott a recepcióssal, és azt mondta, van egy kis gond, és talán a recepciós tudna segíteni neki" - mesélte a kórház szóvivője. Érthető, hogy a betegfelvételnél dolgozó nővér először azt hitte, valami tréfáról van szó, de a következő másodpercben a férfi elájult, és akkor már száguldottak is vele a sürgősségi osztályra.

Az olló a beteg koponyájának bal felső részén hatolt be és az agyát is elérte, így az orvosok szerint valóságos csoda, hogy életben maradt. A támadót a rendőrség letartóztatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.