Soha többé nem fogja érezni az ízeket

Elemlámpa robbant a szájában - 7 éves fia hívta a mentőket

Az ízérzékelését teljesen elveszítette, és még örülhet, hogy nem csövön keresztül kell ennie élete hátralévő részében annak a férfinak, aki a szájában tartotta az elemlámpát.

2015.01.20 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Gualberto107 (Képünk illusztráció!)

Súlyos égési sérüléseket szenvedett, az ízérzékelése pedig már soha nem tér vissza a coloradói férfinak, akinek egy elemlámpa robbant fel a szájában. Christopher Reid Carrington az autója csomagtartójában keresett valamit, amikor a baleset bekövetkezett, a mentőket a férfi hétéves kisfia értesítette, mert apja szájából ömlött a vér és az orvosok szerint könnyen lehet, hogy a hangszálait olyan mértékű sérülés érte, hogy nemcsak a baleset után, de élete hátralévő részében sem fog tudni beszélni.

Carrington egy elemlámpával próbált világítani a sötétben, de így csak az egyik keze lett volna szabad, és úgy nem tudott a kocsiban kotorászni, ezért úgy döntött, a lámpát a fogai közé kapja és úgy irányítja a fényt a csomagtartóba. Kis idő múlva azonban bekövetkezett a baleset, az elemlámpa a férfi szájában felrobbant. A mentők harmadfokú égési sérülésekkel szállították a coloradói egyetemi kórház égési sérültek intenzív osztályára.

A múlt keddi baleset után Carrington négy napig egy cső segítségével tudott csak lélegezni, most már anélkül is kap levegőt, de a szájürege, a nyelve és a torka maradandóan megsérült. Az égési sérülések mindazonáltal négy héten belül meggyógyulnak - vélik az orvosok. A férfi azt mondta, mindössze azt nem érti, miért robbant fel a zseblámpa. Ezért a róla szóló amerikai sajtóhírekben felhívást is közzétett, melyben várja a mérnökök jelentkezését, hátha valaki meg tudja találni a baleset okát - számolt be a NY Daily News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.