Nem látta, hogy lángol a törülköző

Mikróban melegítette a törülközőt, belehalt a vak ember

A fájós térdére szeretett volna egy felmelegített törülközőt tekerni a vak férfi, de nem látta, hogy amikor kinyitotta a mikró ajtaját, a szövet már lángolt. Később belehalt az égési sérülésekbe.

2015.01.20 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Naypong

Bizarr balesetbe halt bele egy 68 éves, egyedül élő vak férfi a pennsylvaniai Stonycreekben, de halála előtt még el tudta mesélni, pontosan mi is történt. James Shaffer 25 éve egyedül él, és egészen mostanáig jól boldogult a látás nélkül is. Szomszédai szerint az egyik legkedvesebb és legokosabb ember volt, akivel valaha is találkoztak, és mindenki úgy tapasztalta, hogy a férfi sosem engedte, hogy fogyatékossága bármiben is akadályozza.

Pedig nemcsak a vaksága korlátozta őt a mindennapokban, hanem fájós térde is. Épp emiatt akart azon a végzetes napon is egy törülközőt megmelegíteni, emiatt rakta a szövetdarabot a mikrohullámú sütőbe. Ahogy később a mentőautóban elmondta, mindössze 15 másodpercre állította a készüléket, de azt nem láthatta, hogy amikor letelt az idő, a törülköző már lángra kapott. Kinyitotta a mikró ajtaját, és bár a következő pillanatban már vissza is rántotta a kezét, már késő volt: a rajta lévő műszálas flaneling azonnal tüzet fogott és gyorsan égett.

A férfi másodpercekkel később már égő fáklyaként rohant a fürdőszobába, végigperzselte a szőnyeget is, de hiába ugrott a zuhany alá, testfelszínének 80 százaléka megégett. Halálát az orvosok szerint mégsem ez okozta, hanem a forró levegő belélegzése, ami szétégette a tüdejét. David Ream, az oaklandi tűzoltóság helyettes vezetője elmondta, hogy Shaffer mindvégig nyugodt volt a mentőautóban is, sőt, még ő kért bocsánatot a történtekért. "Kétpercenként elismételte, hogy mennyire sajnálja, és hogy jobban kellett volna figyelnie" - mondta.

A tragédia nemcsak a szomszédokat, de a városi tűzoltóság lánglovagjait is megviselte, ez volt ugyanis a városrészben az első olyan tűzeset, amely halálos áldozattal is járt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.