Nem vett részt, mégis fizet

Mégsem ment el a szülinapra, erre kiszámlázták a ráeső költséget

Nem vett részt barátja születésnapján egy ötéves kisfiú, ezért szüleinek kiszámlázták a gyermekre eső összeget. A gyermek meghívója perrel fenyegetőzik, ha a szülők nem fizetnek.

2015.01.20 11:00MTI
freedigitalphotos.net/adam

A kisfiú szülei, Derek Nash és Tanya Walsh a múlt héten a gyermek iskolatáskájában bukkantak rá egy barna borítékban a 15,95 fontnyi - mintegy hatezer forint - számlára "nem jelent meg" díj címén. Osztálytársa édesanyja, Julie Lawrence küldte arra hivatkozva, hogy a szülők nem tájékoztatták őt arról, hogy fiuk nem vesz részt a rendezvényen. A gyermek távolléte számára többletköltséget jelentett a születésnapi bulin, amelyet a plymouthi sí- és snowboard központban rendeztek meg. Lawrence perrel is megfenyegette őket, ha nem hajlandók fizetni - mondta el Derek Nash.

Hozzátette, hogy egy valódi számla volt kiállítva hivatalos adatokkal, köztük a nő bankszámla adataival.

A szülők elismerik, hogy elfogadták a meghívást a partira. Később azonban eszükbe jutott, hogy megbeszélték a nagyszülőkkel, hogy a gyermek velük tölti a napot, és ehhez tartották magukat. A szülők arra hivatkoznak, hogy nem kapták meg a meghívó elérhetőségének adatait.

Megértem, hogy mérges, amiért többet kellett fizetni. Nem a pénz a lényeg, hanem az a mód, ahogyan meg akarta kapni tőlünk az összeget - érvelt Derek Nash.

Miután a brit médiában Nashék megszellőztették az ügyet, Julie Lawrence rövid közleményében azzal érvelt, hogy a meghívón rajta voltak az adatai, amelynek alapján felvehették volna vele a kapcsolatot.

A plymouthi sí- és snowboard központ elhatárolódott az esettől, mondván a számlát nem ők küldték, ez két szülő közötti nézeteltérés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.