Túl sok a galamb Ohióban

Fogamzásgátlóval védenék meg a törvényszéki épületet

Fogamzásgátlót vetnének be az ohiói hivatalnokok, hogy megvédjék a törvényszék épületét a már így is riasztó mértéket öltő állapotromlástól. Na persze nem az épületbe építenék be a szert...

2015.01.19 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/m_bartosch

Már képtelenek hatékonyan védekezni a városatyák a mértéktelenül elszaporodott galambok ellen, ezért úgy döntöttek, nincs más megoldás, mint fogamzásgátlót bevetni a törvényszék épületét is veszélyeztető madárürülék miatt. Az ohiói Woosterben dollármilliókat szántak az 1878-ban épült ingatlan felújítására, amelynek része az is, hogy az épület tetejét díszítő fémszobrokat és egyéb dekorációs elemeket vastagon ellepő guanót eltávolítsák. Eközben már most azon gondolkoznak a hivatalnokok, hogy hogyan vehetnék elejét a felújítás utáni újabb állagromlásnak.

A Wooster Daily Record című helyi lap értesülései szerint a felújítás ideje alatt egy drótháló segít abban, hogy a madarak távol maradjanak az épülettől, ám azt követően csak egy megoldás jöhet szóba: kordában tartani a szaporulatot. Ennek érdekében már fel is vették a kapcsolatot egy madármag-forgalmazó céggel, hogy a kifejezetten galamboknak szánt magokba fogamzásgátlót is keverjenek. A szakértők szerint egyetlen adag alkalmazásával is már a felére csökkenthető a populáció - jelentette a Tampa Tribune.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.