Életét köszönheti a baba a cicának

Kidobott csecsemőt mentett a hős macska

Az életét köszönheti a körülbelül 3 hónapos baba egy macskának, amelyik rátalált az utcán magára hagyott gyermekre és melegen tartotta őt, míg megérkezett a segítség.

2015.01.16 18:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dan (Képünk illusztráció)

Rövid idő alatt halálra fagyhatott volna a csecsemő a mínusz fokokban a nyugat-orosz Obninsk város egyik utcáján, ahová egy kartondobozba rejtve kirakták őt, most mégis életben van, méghozzá egy macskának köszönhetően. A közelben élő Irina Lavrova a macska kitartó nyávogására figyelt fel, és azt hitte, a "mindenki macskája" bajban van, ezért elindult a hang irányába. A Mása nevű cirmost a környéken mindenki ismeri, de valójában senkihez sem tartozik, az utcán él és a lakók felváltva dobnak neki oda mindig pár falatot.

A 68 éves asszony is jól ismerte a macskát, és a hangja alapján - no meg mert csak nyávogott, de nem bújt elő, mint szokott - azt hitte, beszorult vagy más miatt került bajba. Arra azonban ő sem számított, ami miatt valójában segítségért könyörgött a négylábú szőrmók: a szemétkupacban a doboz közepén egy csöppnyi kisfiú feküdt, Mása pedig a saját testével próbálta melegen tartani.

"Egyértelműen előtörtek belőle az anyai ösztönök és meg akarta védeni a gyermeket. A kisfiú egyébként fel volt öltöztetve, még egy kis sapka is volt rajta, és aki kirakta, odatett mellé néhány pelenkát és pár üveg bébiételt" - magyarázta az asszony. A kisfiút azonnal kórházba vitték, ahol megállapították, hogy nagyjából 3 hónapos, és megnyugtató módon jól táplált, erős és egészséges kisbaba. Az orvosok szerint csak pár órája lehetett kinn, és köszönhetően a ruháinak, no meg a macskának nem szenvedett semmilyen maradandó sérülést a hidegtől.

A rendőrség elkezdte felkutatni a gyermek édesanyját és kideríteni, miért rakhatta ki a kicsit az utcára, Mását viszont a környékbeliek máris hősként éltetik, és szinte elárasztották őt a kedvenc ételeivel - számolt be Irina Lavrova az orosz sajtónak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.