Alig találták az orvosok a sikamlós állatot

Majdnem megfulladt: 5 órán át volt a torkában az angolna

Kis híján megfulladt a kamaszfiú, akinek egy angolna siklott a légcsövébe, de olyan mélyen, hogy az orvosok is alig találták. Csak gégemetszéssel tudták biztosítani a levegővételt a fiú számára.

2015.01.08 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Vlado

Kis híján az életébe került a meggondolatlanság, de így is megdolgoztatta az orvosokat a 16 éves fiú, akinek egy angolna szorult a légcsövébe. A meg nem nevezett fiatal Bangladesben horgászott egy folyóban, amikor sikerült kifognia egy indiai tüskés angolnát, és a fogai közé kapta a még ficánkoló víziállatot. Az azonban ösztönösen menekülni kezdett, és mielőtt a fiú észbe kaphatott volna, már le is csúszott a torkán - számolt be a BioMed Central című, brit székhelyű tudományos folyóirat.

A kamasz azonnal hazarohant, ahol a családtagjai még látták a torka mélyén a halat, de ahogy megpróbálták elkapni és kihúzni, csak még mélyebbre csúszott. Másodpercekkel később a fiúnál már légzési problémák léptek fel, ezért a dhakai kórházba vitték, de ott az orvosok már hiába nézegették a torkát, a halnak nyoma sem volt. A fulladozás azonban egyre súlyosbodott, így vészhelyzeti megoldásként gégemetszést hajtottak végre, és azon keresztül dugtak egy csövet a légcsövébe, hogy segítsék a lélegzését.

Öt órával a baleset után jelent meg a légcsövén vágott lyukban a hal farka, annál fogva tudták az orvosok egy csipesszel elkapni és kihúzni, igaz, az angolna addigra már elpusztult. Kanu Sana, a fiút kezelő sebész azt mondta, ez a második eset a praxisában: korábban egy 45 éves férfi nyelt le egy halat, a kórháztól mintegy 300 kilométerre lévő vidéki faluban. "12 órával később ért ide, mint ahogy lenyelte a halat, sajnos ő nem élte túl" - mondta az orvos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.