Kis híján belehalt a plasztikai műtétbe

Nemcsak a lába, de majdnem az élete is ráment a szépségmániára

Az orvosok attól tartottak, hogy akár a lábát is amputálni kell annak a modellnek, aki a szépségért hatalmas áldozatot vállalva szilikonpótlásokat tetetett több testrészébe is, amelyek aztán elfertőződtek.

2015.01.06 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Fájdalmai miatt jó időre ágyhoz van kötve a brazil modell és tévés műsorvezető, ám még így is hálát adhat az orvosoknak, hogy nemcsak az életét, de a lábát is sikerült megmenteni, amit a hiúsága miatt tett kockára. A 27 éves Andressa Urach, aki 2012-ben második helyezett lett a brazil Miss BumBum popsiszépségversenyen, testét több ponton is hidrogéllel és PMMA nevű töltőanyaggal tette teltebbé, és egyéb jellegű plasztikai beavatkozásokon is áldozatokat hozott a szépség oltárán - legalább kilenc alkalommal.

Sebész faragta például formásabbra az orrát, korrigáltatta az arcát, kisebbre vetette az állát, a mellét viszont megnövelte, zsírleszíváson esett át és még a hüvelyi ajkakat is kisebbre vetette. Az életét azonban nem ezek, hanem egy fenékformázó műtét veszélyeztette, amikor az oda betöltött anyag kifolyt és mind a 400 ml a combjában kötött ki. Mivel a hidrogél nem szívódik fel a szervezetben, hamarosan gyulladás alakult ki.

A modell tavaly júliusban került kórházba, amikor egyre rosszabbul érezte magát, állapota pedig olyan gyorsan romlott a kezelések ellenére is, hogy novemberben már az intezív osztályra kellett vinni, ahol heteken át az életéért küzdve a szeptikus sokk miatt. Eközben az orvosok már azon tanakodtak, hogy meg tudják-e menteni a lábát. A PMMA miatt az izmai és a szövetei elkezdtek bomlani, a fájdalmai miatt pedig folyamatosan morfint kell szednie.

Állapotáról az édesanyja számolt be a Twitteren keresztül, december 10-én arra kért mindenkit, hogy imádkozzanak Andressa életéért, és bár most már elkezdték fokozatosan csökkenteni a morfinadagot, a gyógyulás nagyon hosszú és fájdalmas folyamatnak ígérkezik, amelynek egyik kulcsfontosságú eleme, hogy ne szedjen össze semmilyen újabb fertőzést. "Nem érintkezhet senkivel, csak az orvosokkal és az anyjával" - derül ki a hivatalos közleményekből.

Ha egyébként annak ellenére ismerősen cseng az Andressa Urach név, hogy nem követi figyelemmel a brazil szépségválasztásokat, nem lehet csodálkozni: arról a nőről van szó, aki 2013 júniusában azzal szerzett nemzetközi hírnevet magának, hogy azt állította: lefeküdt Cristiano Ronaldóval, alig 48 órával a Bajnokok Ligája elődöntője előtt, amelyben a sztárfocista csapata 4:1-re kikapott a Dortmund ellen - igaz, ezt Ronaldo kitartóan tagadta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.