Hiba történt a műtét közben

Felébredt az agyműtét közepén, és megkérdezte, hogy haladnak

Manapság már szinte megszokottnak számít, ha valakit agyműtét közben felébresztenek, hogy ellenőrizzék a folyamatokat, ezúttal azonban hiba történt, a fiatal nőt nem az orvos "keltette".

2015.01.04 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Egy rákos daganatot kellett eltávolítani a 19 éves Iga Jasica agyából, ám a délnyugat-lengyel Katowice központi kórházában az operáció közben váratlan esemény történt: a kamaszévei végén járó ifjú hölgy felébredt és megkérdezte: "hogy haladunk?" A fiatal nő azt mondja, nem igazán emlékszik az eseményekre, de az orvosa elmondta neki, hogy a macskákról beszélgettek, Iga ugyanis nagyon kedveli őket.

Noha számtalan agyműtét közben maga az operáció menete igényli, hogy a beteg éber állapotban legyen a beavatkozás egyes részei során, ezúttal nem ez történt, a fiatal nő egész egyszerűen idő előtt ébredt fel. Ezzel együtt azonban a kórház közleményt adott ki, hogy sem pánikba nem esett, sem fájdalmakat nem érzett, csak higgadtan megkérdezte, hogy állnak az orvosok.

"Nem volt karácsonyom a műtét miatt, de ez a legnagyobb ajándék, amit kaphattam, hogy most jól érzem magam" - mondta Iga, de a műtét közbeni incidensről nem árulta el a véleményét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.