Ellopták a betlehemből a kisded figuráját

Levágott disznófejre cserélték a kis Jézust

Nyomozást indított a rendőrség, egyelőre nem tudni, ki lophatta el a templomi betlehemből a kis Jézust, de még nagyobb kérdés, hogy miért rakott a helyére egy levágott disznófejet.

2014.12.28 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/digidreamgrafix

Már a lopás is szentségtörésnek számít, ha a tolvaj a templomi betlehemből orozza el a kis Jézus szobrát, az azonban a megbecstelenítés legteteje, hogy a helyébe egy levágott disznófejet tesz. "Ez a gyűlölet-bűncselekmény teljes kelléktárát kimeríti" - háborodott fel a mssachusettsi Haverhill polgármestere, James Fiorentini. A szégyenletes bűncselekményt a Szent Szívek elnevezésű katolikus templom plébánosa fedezte fel karácsony reggelén, és rögtön a rendőrséghez fordult.

A nyomozók szerint a disznófejet nem sokkal a lopás és a csere előtt vághatták le, most a környékbeli hentesek és a sertéstelepek alkalmazottainak segítségével próbálják kideríteni, ki leheettt a tettes. Az sincs kizárva, hogy amint megtalálják az elkövetőt, nemcsak a vallásos ereklye meggyalázása miatt kell felelnie, hanem állattal szemben elkövetett kegyetlenségért is - számolt be a Tampa Tribune.

Időközben a betlehemet helyreállították, egy helybéli ajánlotta fel a saját betlehemi készletéből a bölcsőben fekvő kisdedet, de mint kiderült, nem a haverhilli eset volt az egyetlen vallásos jellegű bűntett: Greenfieldben szintén lába kélt a kis Jézus szobrának, azt szenteste hajnalán lopta el valaki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.