2014/2015

Látványos fényjáték szilveszterkor a párizsi Champs-Elysées-n

A párizsi Champs-Elysées először várja december 31-én látványos fényjátékkal a világ egyik legszebb sugárútján szilveszterezőket. A program részeként a Diadalívre vetítenek majd varázslatos képeket

2014.12.22 20:30MTI
Fotók: Facebook/Champs Elysees

"Mindig nagyon sokan vannak a Champs-Elysées-n, és eddig Párizs volt az egyetlen nagyváros a világon, ahonnan nem lehetett szilveszteri képeslapokat küldeni. Szeretnénk, ha Párizsról szép képek terjednének az év végén" - mondta Bruno Julliard kulturális ügyekért felelős alpolgármester.

A Diadalívre vetített képekkel este háromnegyed 12-kor kezdődő fényjáték a párizsi "életművészetet" illusztrálja majd, és környezetvédelmi témákat is fog tartalmazni, miután 2015 végén Párizsban rendezik a klímakonferenciát.

Éjfél előtt néhány perccel a Diadalíven is megkezdődik a visszaszámlálás, majd a reflektorok a párizsi eget fogják megvilágítani. A gépkocsiforgalmat ezalatt leállítják a sugárúton, és a gyalogosoké lesz az egész Champs-Elysées.

A sugárutat másnap délután is lezárják a forgalom elöl, a tavalyi évhez hasonlóan 15 feldíszített teherautó és 15 fanfár fogja köszöneti az újévet. A parádé 600 ezer euróba kerül a Champs-Elysées-bizottságnak, a városháza 200 ezer eurós támogatást nyújt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.