Percekig küzdött a majom a társa életéért

Megható mentőakció: áramütötte majmot ment a társa

Megható küzdelemnek lehettek szemtanúi egy indiai vasútállomáson várakozó utasok, amikor a magasfeszültségű vezetékeken ugráló majmok egyikét megcsapta az áram és félholtan zuhant a sínek közé.

2014.12.22 10:00ma.hu
Fotó: YouTube

Elképesztő jelenet játszódott le az indiai Kanpur vasútállomásán, ahol egy csapat majom ugrándozott a vezetékeken - ez arrafelé mindennapos látvány, mint ahogy az is, hogy néha a magasfeszültség megcsapja egyik-másik egyedet. Ezúttal azonban a majmok egyike szokatlan dolgot művelt, amikor látta a sínek közé zuhanni a társát: küzdeni kezdett az életéért. A peronon bámészkodó ingázók egyike videóra vette az egész jelenetet, így jól látható, ahogy először a nagyobb majom megpróbálja életre "rázni" a kisebb társát, és miután többször visszaejti a sín tövébe, újra meg újra kihúzza onnan és folytatja az újraélesztést.

Aztán észreveszi, hogy a sínek között egy nagyobb mennyiségű pocsolya gyűlt össze, és - ki tudja, honnan jött neki az ötlet - beledobja az eszméletlen társát, hátha a víz majd magához téríti. Némi pancsolás után a trükk működni látszik, mert az alélt majom ébredezni kezd, bár láthatóan még beletelik neki egy kis időbe, míg teljesen kitisztul a tudata és képes újra koordinálni a mozgását, de az biztos, hogy az életét mindenképp a nagyobb csapattársának köszönheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.