Ki nyeri az idei sorozatot?

X-Faktor: A finálé - Percről percre

Bő három hónapnyi izgalom után végre eljött az utolsó felvonás ideje, kiderült, hogy a fináléba jutott versenyzők közül az idei Év Hangja Tóth Andi lett, Horányi Juli a második helyen végzett, míg Benji az Év Férfihangja lett.

2014.12.21 18:50ma.hu

21:54 - ...és a 2014-es X-Faktor győztese:

TÓTH ANDI!


21:51 - Már Bence kezében van a boríték az eredménnyel... De még ő sem mer belenézni.

21:48
- Elindul az utolsó szavazás utolsó egy perce, hamarosan kiderül, kiért hullik mindjárt a szikraeső.

21:42
- A TOP13 egy közös produkcióval búcsúzik az évadtól, ezzel idézik meg a 2012-es győztest, Oláh Gergőt, hisz az ő dalát adták elő.

21:26 - Extra fellépőként a legelső hazai X-Faktor győztese, Vastag Csaba érkezik a színpadra.

21:23 - Tóth Gabi: "Juli, te vagy a kincs, a lelked minden betegséget, minden akadályt leküzdött, erre kevesen képesek! Ez a dal neked íródott, köszönöm szépen!" Alföldi: "a legnehezebb úgy énekelni, hogy ne csak maga élje át, hanem aki hallgatja is! Megint magával repültem, de most nem lassan, hanem egész Budapest fölött!" Szikora bevallja, hogy nem tudott ellene drukkolni! Little G szerint ez abszolút világszínvonal, Juli pedig olyan előadó, akinek a művészete mellé olyan emberi mivolt párosul, ami tekintélyt szül, és ennek az összessége jellemez egy győztest.

21:16 - Andi produkcióját vastaps fogadja, Tóth Gabi szerint igazi győztesként énekelte ezt a dalt, úgy, ahogyan azt kell. Drága ifjú hölgy, magáé a jövő! - mondta Alföldi, Szikora pedig hozzáfűzi, hogy a jelen is az övé.

21:09-kor kezdetét veszi az utolsó összecsapás, a versenyzők Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Erdős Virág szerzeményét, a direkt erre az alkalomra írt Győztes Dalát adják elő - először Tóth Andi, majd ugyanezt hallhatjuk Horányi Julitól.

20:56
- A mentorok a Győztes Dala előtt értékelik az évet és a mai estét. Szikora izgalmasnak és magas színvonalúnak látja a finálét, hangsúlyozva, hogy ő már másodszor van itt, tavaly ugyaneddig a pontig jutott a ByTheWayjel, így jól tudja, milyen elbukni az utolsó pillanatban. A mai este végét illetően nincs megérzése, de abban biztos, hogy nem lehet megszokni ezt a hangulatot, ezt a feszültséget, de talán pontosan ezért az adrenalinszintért érdemes itt lenni - mondja.

Alföldi szerint olyan ez az este, mint az egész évad, végletes érzelmi hullámokat él át, egyik pillanatban mély érzelmek ragadják magával, a másikban meg állva őrjöng egy Lady Gaga-számra, amit sosem gondolt volna magáról. Feltöltődés a számára a műsor és ez az este.

Tóth Gabi: nagyon hálás, hogy részese lehet ennek a csodának és azt látja, hogy vannak új csodák. Egyúttal szeretné megragadni az alkalmat, hogy mindenkinek boldog ünnepeket kívánjon.

Little G is csatlakozik hozzá a karácsonyi jókívánságokkal, a show-ra visszatérve pedig bevallja, hogy sose gondolta, hogy érzelmileg ennyire magával fogja ragadni a műsor, nemcsak az élő show-kba jutott énekesek, de már a mentorházasok is. Annyira izgul Juliért, hogy lassan a saját nevét se tudja, de boldog, hogy aktív részese lehet a döntőnek, úgy érzi, Juli keményen dolgozott és megérdemli, hogy itt legyen.



20:50 - Alföldi: végig ez volt a kérdés bennem, hogy honnan tudja ezeket, de azt hiszem, ezt hívják úgy, hogy istenadta tehetség! Tóth Gabi szerint hihetetlen őserő van Andiban, és nagyon büszkék lehetnek rá a szülei! Little G azzal folytatja, hogy nemcsak a szülei, de az egész ország is büszke lehet rá és örül, hogy van utánpótlás, Szikora pedig azt mondja, hogy az angol Queentől, azaz a királynőtől egy magyar királynő énekelt egy dalt. Andi most először esik ki az örökké bolondozó, vidám lány szerepéből és meghatottan sír.

20:46
- Tóth Andi kedvence a Queen The show must go on című száma volt, amit ezúttal is Szabó Ádám harmonika-kíséretével ad elő.

20:44
- Tóth Gabi őrjöng és azt mondja, hogy ha most pasi lenne és Juli lenne a nője, akkor a világ legbüszkébb pasija lenne. Alföldi szerint világsztárok koncertjein lehet ilyet látni, amikre két évvel előre kell feliratkozni, hogy jegyhez jusson az ember, Juli pedig igazi dög volt. Juli azzal magyarázza mindezt, hogy a TOP2-be jutás olyan energiákat szabadított fel benne, ami így szakadt ki.

20:41 - Little G gratulál Alföldi Robinak és köszönetét fejezi ki, hogy együtt dolgozhattak. Szikora azzal egészíti ki, hogy Benji akkorát fejlődött a végére, hogy ha még két hétig tartott volna az X-Faktor, akkor igencsak nagy bajban lett volna mindenki, nagy vetélytárssá nőhetett volna a fiú. A kölcsönös elismerések után a versenyzők kedvenc dalaival folytatódik a verseny, Horányi Juli kezdi a sort Lady Gaga The edge of glory című számával.

20:39 - A szavazatok Juli és Andi esetében ott folytatódnak, ahol az előbb megálltak, vagyis nem nullázódnak le, az eddigi szavazatok nem vesznek el. Egyvalamit már most teljes bizonyossággal kijelenthetünk: az idei győztes biztosan nő lesz.

A 2014-es X-Faktor 3. helyezettje: Benji!



20:31 - Elérkezett az első eredményhirdetés, amikor kiderül, ki az a két versenyző, aki folytathatja az X-Faktort és ki az, aki ebben az évben csak a képzeletbeli dobogó legalsó fokára állhat fel. Istenes Bence drámai bejelentés során az alábbi két továbbjutót hirdeti ki: Tóth Andi és Horányi Juli - ami azt jelenti, hogy Benji búcsúzik a versenytől. Juli a hír hallatán ismét a földre borulva zokog, akárcsak tegnap, Benji pedig a kiesés ellenére mosolyogva áll a színpadon, hisz az már biztos, hogy az Év Férfihangja cím így is őt illeti.

20:25 - Danics Dóra a legkultikusabb karácsonyi film, a Reszkessetek, betörők egyik betétdalával tér vissza az X-Faktor színpadára, kiegészülve egy kórussal és természetesen Kevinnel. Istenes Bence kissé csalódottan jegyezte meg ennek kapcsán, hogy amikor délután átadta az egymillió forintos nyereményt a kisorsolt nézőnek, ő annyit se mondott: "Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!"



20:11 - A szavazás pillanatokon belül lezárul és kiderül, ki lett a 2014-es X-Faktor 3. helyezettje!

20:07 - Szikora: Júlia, te vagy számomra a példakép, aki az álmait fel nem adja sose. Tóth Gabi: "ha majd Tóth Andira és Benjire kicsomagoltam az ajándékot és bekajáltunk és mindenki elment és egyedül maradok otthon, akkor biztosan ezt a számot fogom berakni! Alföldi azt kívánja, hogy bárhogy érjen véget ez az este, váljon valóra Juli minden álma. Little G azzal egészíti ki, hogy Juli nem egy jövő idejű ígéret, hanem már egy megvalósult jelen.

20:05 - A karácsonyi dalokat Horányi Juli zárja, Katona Klári Legyen ünnep című számával.

20:02
- Tóth Gabi: "ahogy a dal mondja, semmi nem kell karácsonyra, csak te!" Szikora a dalválasztást dicsérte, hálás volt a dal és jól is állt Benjinek, miközben nemcsak szórakoztató volt, de a díszlet és a koreográfia is nagyon el lett találva. Little G szintén a koreográfiát dicsérte és Benji magabiztosságát. Alföldi annyit mondott nagy kacagások közepette: "erről beszélek hónapok óta, hogy az ember azért megy színpadra, hogy azt ő is élvezze! Boldog karácsonyt!"

19:59 - Benji az All I want for Christmas is you című slágerrel köszönti a közelgő ünnepet.

19:56 - Little G: "annyira bájos, hogy egyik pillanatról a másikra felnőtt nőből egy szeleburdi, bájos 15 éves kislánnyá változol vissza!" Tóth Gabi szentestén erre a számra akarja bontogatni az ajándékait, Alföldi pedig megtoldja azzal, hogy szeretné, ha mindenkinek ilyen békés, szeretetteljes karácsonya lenne, amilyen hangulatot Andi idevarázsolt. Szikorának 2,5 hónapja Andi mindig karácsonyt varázsol, de megragadja az alkalmat, hogy ezúton köszönje meg az énektanár, Hunyadi László segítségét.

19:50 - A verseny második körében a versenyzők egy-egy karácsonyi dallal térnek vissza, ami után a szavazás megáll és a legkevesebb szavazatot gyűjtött versenyző elbúcsúzik a küzdelemtől. Itt az utolsó lehetőség tehát, hogy a rajongók biztosítsák kedvencük továbbjutását a kettős összecsapásba! A sort Tóth Andi kezdi. A dal különlegessége, hogy félig angolul, félig magyarul adja elő.



19:35 - Alföldi: lélegzetelállítóan gyönyörű volt, és még egy fontos dolgot is bebizonyított: sokszor éri az a vád ezt a műsort, hogy megváltoztatja az embereket, de most itt a bizonyíték, hogy az a pillanat, amit fél éve iderakott elénk, nemhogy nem változott azóta, de most még jobban elszállt az egész! Tóth Gabi örül, hogy ilyen gyöngyszemek vannak ebben a kis országban. Szikora: "a művészetednek hatalma van, egy életmű minden eszköztárát idehoztad nekünk a verseny alatt, és láttam, hogy a Shudrast megsimogattad, ez igazán érték" - viccelődött. Little G: "az, hogy ezzel a számmal jelentél meg a válogatón, mutatja, hogy mennyire fontos neked, hogy az üzenetedet mindenkihez eljuttasd!"

19:31 - Horányi Juli annak idején zöldre festett ujjakkal jelent meg a válogatón, nem véletlenül: dalát jeleléssel kísérte. A kisfilmjében bevallotta, hogy rengeteg elszalasztott lehetőség van már mögötte, de most már nem akarja elszalasztani, végre meg akarja fogni a pillanatot és azt akarja, hgy az övé legyen. Sia Soon We'll Be Found című dalának koreográfiáján nem is változtatott semmit, talán csak a kezei határozottabban zöldek.

19:29 - Szikora: "nagyon szórakoztató volt, olyan bluesosan nyomtad el, de volt benne egy kis melankólia, ez vagy te, Benji!" Little G szerint megmutatta, Alföldi pedig annyit mondott: "tökéletes volt, egy szál gitárral, ennyi!" Tóth Gabi újra kész lett tőle, "jó volt" - lelkendezett.

19:24 - A következő versenyző Benji, aki nagyon félénken jelent meg a válogatón, mostanra pedig magabiztos és felnőtt férfivá érett. Ő Alex Clare To close című számával nyűgözte le a mentorokat nyáron is és most is.

19:22 - Tóth Gabi dicséri, hogy így kell elkezdeni egy finálét, ekkora energiával, és elképed a változástól, ami a válogató óta látható Andin. Alföldi szintén tátott szájjal nézte végig a produkciót, Little G szerint pedig felrobbant a színpad, ez a tűz, ez a dinamika kellett. Szikora bevallja, hogy Tóth Andi-függőségben szenved és nem is akar leszállni a cuccról.

19:16 - A reklámszünet után a második rész John Legend köszöntőjével indul. A versenyzők az első körben azt a dalt adják elő, amit annak idején a válogatón énekeltek. A sort Tóth Andi nyitja, aki a Hooligans számával győzte meg a válogatón a mentorokat: Legyen valami pezsgés...!

Fotó: RTL Klub/Kovács Tamás

19:04 - A mentorok elmondják, mire számítanak. Alföldi Róbertet nagyon meglepte a szombati eredmény, hogy épp Nagy Ricsinek kellett búcsúznia, ami viszont Benji idáig jutását illeti, arra bizonyíték, hogy sosem szabad feladni, mert bármi megtörténhet.
Szikora Robi mind a három finalistától sokat kapott, mindannyiuknak drukkol is, de a szíve Tóth Andiért dobog igazán.
Little G boldog, hogy részese lehetett Juli tegnapi örömének, és csak annyit tanácsolt neki, hogy legyen ugyanolyan őszinte, mint eddig.
Tóth Gabi a tegnapi események fényében hangsúlyozza, hogy bármi megtörténhet és senki sincs biztonságban, de drukkol mindenkinek, aki most versenyben van.

19:03 - megérkezik a négy mentor, és az is kiderül, hogy a versenyzők 4-4 egyéni számmal készültek, de egyvalaki ebből csak kettőt énekelhet el, mert az adás félidejénél a szavazást megállítják, és aki a legkevesebb szavazatot kapta addig, annak számára véget ér a verseny.

19:00 - Újra látjuk a fantomképeket, valaki megerősítette a pozícióját az X-Faktor Nap egy órával korábban mutatott utolsó álláshoz képest: 49,32%-on áll a legerősebb versenyző, őt pedig fej fej mellett követi a másik kettő: 26,47 és 24,21%-kal.

18:58 - A három finalista nem túl sokat aludt, de mindannyian igyekeztek kihasználni a rövid időt, hogy igazán kipihenjék magukat. Benji, Horányi Juli és Tóth Andi egyaránt a rajongókban bíznak.

18:50 - Istenes Bence szokásos gegfilmje után - amelyben raportra hívta őt Kolosi Péter, arca nem sok jót ígért - Adam Lambert köszöntötte a három döntőst és sok szerencsét kívánt nekik. A show a 13 élő show-ba jutott versenyző közös dalával kezdődik - Kocsis Tibo Meglepetés című számával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.