Tartozás esetén...

Nem fizeti az adót? Elkobozzák a macskáját!

Az orosz behajtók sajátos módszerekkel bírják rá az adósokat a törlesztésre.

2014.12.21 11:22ma.hu

Az Interfax hírügynökség szerint különös adóbehajtási módszerhez folyamodtak a szibériai Novoszibirszk adószedői. Az egyik vonakodó adóst azzal bírták rá, hogy befizesse 12 000 rubeles (nagyjából 50 000 forintos) tartozását, hogy megfenyegették, lefoglalják drága, pedigrés macskáit. Igaz, kényszerből cselekedtek, hiszen az illető lakásában semmilyen más értéket nem találtak. "Mivel az állatok törzskönyvezettek voltak és meglehetősen nagy értéket képviseltek, törvényes képviselőink úgy döntöttek, hogy az egész almot őrizetbe veszik" - idézte a hatóság illetékesét az Interfax.

Nem ez volt az egyetlen eset, hogy a behajtók háziállatokat foglaltak le az adótartozás fejében. Tomszkban egy üzletasszony négy kiscicáját, Krasznojarszkban pedig egy férfi macskáját és nyulát "tartóztatták" le - ő a közüzemi számlák befizetésével csúszott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.