Kockából gombócot? Igen!

Nem baj, ha nincs hó, így is megépítették a hóembert a sztárok

Az ország legnagyobb építőkockákból készülő hóemberének építésébe kezdett bele a héten egy maroknyi híresség, de a folytatásba a következő hetekben még bárki becsatlakozhat!

Hó nélküli hóember - legókockákból >>> KATT a képekhez! képgaléria

2014.12.20 16:00ma.hu

Egy különleges kezdeményezés bárkinek lehetőséget ad arra, hogy részt vegyen az ország legnagyobb építőkocka-hóemberének felépítésében. A két méter magas hóember tervei már elkészültek, az alapanyagok a helyszínen sorakoznak, és már az első kockákat is letették. Csütörtök este hírességek, valamint rászoruló gyermekek kezdték el megépíteni az óriási hóembert, amelynek felhúzásában bárki részt vehet, aki az elkövetkezendő hetekben ellátogat a fővárosi Király utcában lévő Kockabirodalom kiállításra.

Az első kockák lerakását a sztárok – többek között Antal Timi, Bódi Csaba és Müller Attila – is nagyon élvezték, a hírességek újra gyermeknek érezhették magukat.

A galériához KATT a képre!

„Hóból már nagyon sok hóembert építettem, még mindig minden évben legalább egyet felhúzok. Viszont építőkockából soha nem is láttam, meg soha nem is építettem még. Nagyon kreatív ötletnek tartom, és örülök, hogy én is rakosgathattam a hóember kockáit. A párom testvére, a fiatalabbik sógornőm is elkísért, ő is nagyon élvezte a dolgot. Szerintem azért is jó ez az akció, mert nem profi építőmesterek húzzák fel a figurát, hanem bárki kipróbálhatja. Ha valakinek nem adatik meg otthon egy két méteres legófigura felépítése, akkor eljöhet ide, és a részesévé válhat a folyamatnak” – mesélte Antal Timi, akinek a komoly építőmunka közben volt ideje megnézni a Kockabirodalom kiállítást, és mókázni a többi hírességgel.

Azért is jó ötlet, hogy a kiállításon legyen egy hóember, mert valójában ez idén lehet, hogy az igazi elmarad itt Magyarországon, hó hiányában. Nekem ez most időutazás volt a gyerekkoromba, mert mi nagyon sokat legóztunk. Apukám mérnök, és szerencsére ilyen szellemben nevelt minket. Segítette, hogy kreatívak és konstruktívak legyünk a dolgokban.

Lehettem volna akár mérnök is. Matekból azért annyira nem voltam jó, mondjuk végig tudtam volna csinálni, de a média világa jobban érdekelt. Hobbiként megmaradt, hogy a mai napig szeretek barkácsolni. Saját magamnak csinálok meg egy fürdőszobát, átépítést, egy falat fel tudok húzni, vagy egy bármilyen polcot összerakni, fúrni, átalakítani, elektromosságot szerelni, tehát ilyen szinten azért értek a dolgokhoz
” – mondta Müller Attila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.