Krízishelyzetbe került családokat segítenek

Mi is leteszteltük: jó helyre kerültek a high-tech szabadulószoba tárgyai

Egy hónapig a szórakozásé volt a főszerep, de aztán elbúcsúzott a nagyközönségtől a különleges, high-tech szabadulószoba. A benne használt kütyük most krízisbe került családok életét könnyítik meg.

Jó helyre kerültek a high-tech szabadulószoba berendezései képgaléria

2014.12.20 12:00ma.hu

Hírességekből, újságírókból és civilekből álló csapatok tehették próbára magukat a Nyugati téri bevásárlóközpont mellett felállított high-tech szabadulószobában, de egy hónap után a kalandozás véget ért, Smart professzor titkos tervei biztonságba kerültek és ezáltal a Föld is megmenekült az elpusztítását tervezgető gonoszok elől. Ideje volt, hogy a világ megmentéséhez használt eszközök ne csak szórakoztassanak, hanem valódi hasznot hajtsanak, a játék szervezője pedig úgy döntött, hogy a háztartási és szórakoztatóelektronikai termékeket az SOS Krízis Alapítványnak adja át.

A játék online változata év végéig még elérhető, és a jövőben lehet, hogy újabb kalandokra csábítja majd a szabadulós játékok kedvelőit, de a kamionban megismert berendezések – néhány egyéb eszközzel kiegészülve – már a krízishelyzetbe került családokat, köztük számtalan gyermeket tesznek boldogabbá.

Az előrehozott karácsonyi ünnepségre ellátogatott a Játékszín csapatának néhány tagja is, akik a hírességek játékát néhány hete a legjobb eredménnyel teljesítették. A kalandot egyébként sok más csapat mellett szerkesztőségünk tagjai is kipróbálták, igen jó eredménnyel.

Fotó: Arterego (A galériához KATT a képre!)

Fenyőfával, díszekkel, szaloncukorral érkezett a csapat az újpesti házba, hogy már most hozzájáruljanak a karácsonyvárás hangulatához. A Játékszín nyertes szabaduló-csapatának képviseletében Németh Kristóf, Csonka András és Nagy Sándor segített a ház otthon tartózkodó lakóinak felaggatni a díszeket és válaszolt a kicsit megszeppent gyerekek kérdéseire. De természetesen senki figyelmét nem kerülték el a masnival átkötött dobozok sem, amelyek az elektronikai cég adományait rejtették, s amelyeket az alapítvány a felmerülő igények szerint fog majd hasznosítani.

A hűtőszekrény például máris helyére került, hiszen nagy szükség volt rá, mivel a váratlanul érkező lakók, befogadottak részére ebben fogják tárolni a krízishelyzetre szánt élelmiszert. A többi eszköz is a családok benti életét és az újrakezdést fogja segíteni, az intézmény vezetőinek döntése szerint.

Társadalmi felelősségvállalási programunk keretében azt valljuk, hogy a jövőbe vetett hit a jelen fiataljaiba vetett hit, így rendszeresen támogatjuk a szociálisan rászoruló gyermekeket, fiatalokat, családokat” – mondta el az átadón Szili Krisztián, a vállalat marketingmenedzsere. Az Időkapuban használt termékek kalandja tehát igazán jól végződött, jó helyre kerültek és nemes célt szolgálnak.

Az online játék még december végéig kipróbálható, sőt a nagy sikerre való tekintettel elképzelhető, hogy a jövőben további kalandokkal utazhatnak az érdeklődők a jövőbe, hiszen az elektronikai, háztartási és mobilkommunikációs termékek igazi futurisztikus felhasználói élményt tartogatnak mindenkinek.

Az SOS Krízis Alapítvány 1997 óta folytatja tevékenységét a családok és a gyermekek védelmében, átmeneti otthon nyújtásával. A szociális szektor civil szereplőjeként segítik a krízishelyzetbe került családokat, elsődleges céljuk a lakhatásukat vesztett családok segítése, ezáltal a lecsúszási folyamat megállítása, a hajléktalan lét kialakulásának elkerülése és a társadalomba való visszailleszkedés elősegítése, a családon belüli erőszak áldozatainak befogadása.

Az alapítvány évről évre fellép a nők elleni erőszak megállításáért, legutóbb novemberben rendeztek e témában konferenciát. A bántalmazottak érdekében az alapítványnak van titkos krízis-lakása is, illetve két krízisközpontja is. Az előrehozott karácsonyi ünnepségre az intézmény újpesti épületében került sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.