Fejjel lefelé lóg a fa

Kreatív: dróton fennakadt fenyőt díszítettek fel a városlakók

A viharkárok sem vették kedvüket egy amerikai sziget lakóinak, akik igen kreatívan bizonyították be, hogy a karácsony még a katasztrófa árnyékában sem feledhető.

2014.12.19 18:00ma.hu

Látványosan bizonyították az amerikai Marrowstone sziget lakói, hogy a karácsony szellemét még a vihar sem tudja megtörni, még akkor sem, ha egy fa fejjel lefelé himbálózik egy dróton fennakadva. A Washington állambeli szigeten a múlt héten dúltak heves viharok, aminek következtében egy több mint 30 méteres douglas fenyő teteje - egy 4 méteres darab - letört. Ám még mielőtt a földre zuhanhatott volna, útját állta egy kifeszített drót, amin fennakadt, és most egy tökéletes formájú, ámde fejjel lefelé lógó karácsonyfaként várt a kárelhárítókra.

Ők azonban egyelőre nem jutottak odáig, ami nem csoda, rengeteg munkájuk akadt a vihar miatt. Így aztán néhány vidám lakó fogta magát, és ameddig felérték a fát, színes szalagokkal és díszekkel aggatták tele, és folyamatosan díszítik tovább. Chip Hoins, az egyik lakó elárulta, hogy a vihar óta minden nap elhalad a fa mellett és észrevette, hogy minden nap egyre több dísz lóg a fán. Ajándékok is kerültek alá, élelmiszercsomagokat raktak oda azok, akiknek a természet csak kisebb nehézségeket okozott. Ez azonban hamar eltűnt, és Hoins úgy reméli, az élelmiszergyűjtő állomás dolgozói vitték el.

Fotó: Peninsula Daily News

"Mindenki mosolygott, ahogy elhajtott a fa mellett, és sokan megálltak, hogy lefotózzák" - mesélte a férfi. A Jefferson megyei illetékes hivatal igazgatója elmondta, tudnak a múlt csütörtökön lezuhant fáról, de mivel nem okoz közveszélyt és nincs útban, egyelőre nem intézkedtek az eltávolításáról. A vezeték, amin lóg, az "elődje" volt egy újabb adatátviteli kábelnek, de sosem használták és nem is működik, így azt sem zavarja - derült ki a Peninsula Daily News beszámolójából.

Ennek ellenére előbb-utóbb a fát el kell távolítani, mert veszélyt jelenthet azokra az emberekre, akik aláállnak - biztonsági szempontból semmiképp sem megnyugtató az erősen instabil fa. Bár közvetlen áramütésveszély sem áll fenn, az oszlopokra nagy terhelés nehezedik - szögezte le Bill Graham igazgató. Egyelőre azonban nem tudni azt se, kinek a felelőssége a fa eltávolítása, hivatalosan a drót eredeti tulajdonosának kellene intézkednie, ők azonban nem szolgáltatnak Marrowstone területén, így valószínűleg nem tartják fontosnak a kárelhárítást - olyannyira, hogy még a sajtó megkeresésére sem reagáltak.

Addig pedig a fa ott marad és a szeretet ünnepének diadalát mutatja a természet ártalmai fölött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.