Szivacshengerrel alázták meg a gyereket

"Megvakították" a szem nélküli kisfiút

Kevés gyereknek lenne büntetés, ha egy hétig egy uszodai szivacshengerrel a kezében kellene járkálnia, egy vak kisfiú számára azonban ez olyan, mintha egy látónak bekötnék a szemét.

2014.12.18 22:00ma.hu

Megalázó és kegyetlen büntetést talált ki egy iskolabusz vezetője, amikor a szem nélkül született kisfiút verekedésen kapta egy társával. Az észak-kansasi iskola alkalmazottja észrevette, hogy a 8 éves Dakota Nafzinger és egy másik kisfiú egymást kezdték ütni, ezért büntetésből elvette tőle a fehér botját és egy uszodai szivacshengert nyomott a kezébe, hogy két hétig csak ezt veheti a kezébe. A fehér bot egyébként az iskola tulajdona volt, a kisfiú csak használatra kapta meg, ezért jogi értelemben véve nem is történt semmi törvénytelenség, nem a magántulajdonától fosztották meg Dakotát.

Édesanyja azonban jó okkal háborodott fel a történteken. "Ez az ő szeme, a bot az egyetlen lehetősége, hogy tájékozódjon" - panaszolta Rachel Nafzinger az egyik kansasi televíziócsatorna műsorában. "Miért csinálta ezt? Miért vette el az egyetlen dolgot tőle, amit mindenhez használnia kell?" - tette fel a kérdést. "Annyi mindenen keresztülment már az életben, 8 év alatt!"

A kisfiú is elmondta, hogy a hajlékony szivacshengerrel minden sokkal nehezebb. "Nem érzem a dolgokat" - magyarázta. A szülei elárulták, hogy a hír hallatán több idegen is felajánlotta, hogy kifizetik a kisfiúnak a saját botját, így nem kell többé az iskolai tulajdonra hagyatkoznia, de végül az iskola vezetősége is beismerte a tévedést és a két hét helyett már szerdán - két nap után - visszaadták neki a botját, egy bocsánatkérés kíséretében - adta hírül a NY Daily News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.