Nem volt, aki vigyázzon a kisfiúra

Ágyhoz láncolta a kisfiát - most őt bilincselik meg, 30 napra

Állítása szerint nem tudott felügyeletet szerezni a 7 éves kisfia mellé, míg dolgozni ment, ezért úgy oldotta meg a kérdést, hogy egy hosszabb lánccal az ágyhoz rögzítette a gyermeket több órára.

2014.12.17 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

30 napra börtönbe zárták a férfit, aki előzőleg a 7 éves kisfiát láncolta oda az ágyhoz, csak mert nem tudott megfelelő gyermekfelvigyázót keríteni hozzá, és félt, hogy a kisfiú elkódorog valamerre. Amikor az eset kiderült, a Utah állambeli Logan városban élő férfi azzal magyarázta tettét, hogy nincs pénzük a napközi ellátásra. Sammie Hodges minden reggel, mielőtt elindult munkába, egy nehéz lakatot rakott a kisfiú bokájára, és így biztos lehetett benne, hogy a gyermek nen megy el. Szerencsére legalább arról gondoskodott a kényszerrabság ideje alatt, hogy a fiúnak legyen megfelelő mennyiségű étel és ital elérhető közelségben és a vécére is kiért a lánc, de ennél messzebbre már nem juthatott.

A rendőrök a gyermekkínzásról egy bejelentés alapján szereztek tudomást - ennek részleteiről nem árultak el többet a sajtónak -, és váratlanul jelentek meg az otthonában, ahol valóban láncra verve találták meg a kisfiút. Hodges ellen négy rendbeli gyermekbántalmazás ügyében indult eljárás a júniusi letartóztatását követően, most pedig lezajlott a bírósági tárgyalás is, amelynek végén kiszabták a 30 napos elzárást. A büntetést a férfi karácsony második napján fogja megkezdeni, a szentestét még a fiával töltheti, de 26-án be kell vonulnia - adta hírül a NY Daily News című internetes hírhonlap. Szabadulása után további 30 napig háziőrizetben kell maradnia.

Hodges ezen kívül 80 órányi társadalmi munkát köteles végezni és dühkezelési foglalkozásokat is előírtak neki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.