Borzalmas bűz áradt a lakásból

Azon se lepődtek volna meg, ha egy hullát is találnak

Elképesztő látvány fogadta a rendőröket, akiket az ocsmány bűzre panaszkodó szomszédok hívtak ki egy lakáshoz - egy darabig azt hitték, a tulajdonos is valahol ott bomladozik.

2014.12.17 08:00ma.hu
Fotó: Police Brixham

A szomszédok már nyáron is érezték az időről időre felerősödő bűzt, de csak most érte el a szag azt a szintet, hogy úgy döntöttek, ideje a rendőrséget is bevonni. Annál is inkább, mert a lakás tulajdonosát jó ideje nem látták, sőt, semmilyen mozgás nem volt a paigntoni (Devon megye, Anglia) lakásban. A rendőrök úgy vonultak ki, hogy azt hitték, a tulajdonos holttestét is ott fogják megtalálni.

Előbb persze a szabályok szerint bekopogtak, és csak akkor törték be az ajtót, amikor nem kaptak választ. Az eléjük táruló kép döbbenetes volt: az egész lakást elborította a szemét, a nyitott ajtón keresztül pedig olyan émelyítő töménységgel áradt ki a szag, hogy még a sokat tapasztalt tisztek gyomra is felfordult. A konyhát például végig üres borosüvegek, kiürült műanyag tejesflakonok, szétszórt magazinok, konzervdobozok, fagyasztott ételek csomagolásaiés néhány csirkés gyorséttermi vödör borította.

A rendőrök ezután az egész házat átkutatták, annak biztos tudatában, hogy valahol a szemétben ott lesz a lakó is, de sehol nem akadtak nyomára. Az adatok ellenőrzése után derült csak ki, hogy a legutóbbi lakó közel egy évvel ezelőtt elköltözött, az ingatlant pedig úgy hagyta ott, ahogy volt, a rothadó maradványokkal borítva. "Biztonságban volt és jó állapotban" - mondta a rendőrség szóvivője. A ház további sorsát illetően azonban nem tudtak beszámolni a sajtónak, az ügyet átadták az illetékes tanács környezet-egészségügyi részlegének. Hogy a tulajdonost felelősségre vonják-e az elhagyott és fertőzésveszélyessé fajult szemét miatt, szintén nem részletezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.