2 év után került vissza a halott apa a családhoz

Elsikkasztották a pénzt, a hullák meg csak bomlottak...

Két éve vitette el az apja holttestét egy nő, de csak most sikerült hozzájutnia a hamvaihoz, mert annak idején a temetkezési vállalkozó rossz családnak adta át. És ő még jól is járt, mert legalább megvolt a hamvasztás...

2014.12.16 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/topstep07

Két évvel a halál után végre visszakerültek a halott apa hamvai a családhoz, de számos rokon nem mondhatja magát ilyen szerencsésnek, aki egy bizonyos massachusettsi temetkezési vállalkozóval szerette volna elintéztetni a temetési teendőket. Joseph O'Donnell ellen ugyanis nem kevesebb, mint 278 ügyben indult eljárás, köztük ravatalozó engedély nélküli üzemeltetéséért, sikkasztásért, lopásért és a holttestek nem megfelelő ártalmatlanításáért - számolt be az amerikai WCVB hírcsatorna.

A vállalkozás vezetője Charlotte McLaughlin szerint csak elrakta a készpénzt, amit előre ki kellett fizetni a hamvasztásért, aztán nyoma veszett és egészen mostanáig nem is hallottak róla. Bobby Lyons tüdőgyulladásban halt meg, két évtizeddel azután, hogy egy szélütés miatt vegetatív állapotba került. Lánya csak annyit tudott, hogy a hamvasztás 2012. december 20-án megtörtént, azóta egyre csak azt kereste, hogy a férfi lelke valahol megnyugvásra lelt, mert a hamvak nem kerültek vissza a rokonokhoz. "Végre úgy érzem, véget ért a legrosszabb szakasz. Csak azt szerettem volna, ha az apám békében nyugodhat" - mondta McLaughlin hétfőn, amikor visszakapta a maradványokat.

O'Donnell ellen még októberben emelt vádat a rendőrség, a házkutatás során 12 bomlófélben lévő holttestet találtak egy Bostonon kívüli bérelt tárolóhelyiségben, további 77 ember maradványaira pedig egy másik létesítményben találtak rá. A vállalkozó tagadja, hogy az összes ellene felhozott vádpontban bűnös lenne, de erről január 26-án, a bírósági tárgyalásán bővebben is lesz alkalma beszámolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.