Bennfelejtett

"Nem eszem semmit, de úgy érzem, tele van a gyomrom..."

Sebészfogót találtak egy páciensben közel 13 évvel az operációja után Kazahsztánban. A férfi étvágytalanság miatt fordult újra az orvosokhoz.

2014.12.16 11:52MTI
Fotó: archív

A páciens egy 20 centiméteres fogóval a beleiben élte le az elmúlt több mint egy évtizedet, amióta Sahtyinszk városában hasüregi operáción esett át, és a sebész elfelejtette eltávolítani a fémeszközt.

A férfi egészen az elmúlt nyárig nem tapasztalt semmilyen rendellenességet, azonban miután teljes étvágytalanság vett erőt rajta, a felesége elküldte egy helyi klinikára.

Az orvosok egészen addig nem tudtak magyarázatot adni a tünetekre, amíg meg nem röntgenezték a pácienst.

"Soha életemben nem láttam hasonlót ... az idegen tárgyak általában orvosi problémákat okoznak, azonban ebben az esetben a páciens semmit nem érzett több mint 12 éven keresztül" - nyilatkozta Baurzsan Aibajev radiológus.

A férfiből hamarosan műtéti úton fogják eltávolítani az ottfelejtett fogót. A feledékeny sebész ellen egyelőre senki sem tett feljelentést a műhiba miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.