Még csak tesztelik, de hamarosan megnyitják!

Adrenalinfüggőknek kötelező: ekkora vízicsúszda még nem volt!

Egyelőre még csak az építők és néhány igazán szerencsés kiválasztott élheti át a világ egyik legdurvább élményét, de a kezdeti hibák kiküszöbölése után úgy tűnik, hamarosan megnyílik a világ legnagyobb vízicsúszdája.

2014.12.12 18:00ma.hu
Fotó: YouTube

Egyelőre még csak a tesztelők merészkedhetnek fel rá, de ha továbbra sem lesz semmi konstrukciós hiba, amit ki kell javítani, akkor hamarosan megnyithatják a világ legmagasabb és más szempontból is rekordesélyes vízicsúszdáját. A Kansas Cityben készülő építmény 30 láb (9 méter) magas állóhurkot és egy kb. 30 méter magas tornyot, melyről csaknem 14 méteren keresztül szabadesésben zuhanhatnak a bátor csúszdázók. Az építők szerint a kis kapszula, amellyel végig lehet menni a csúszdán, akár a 80 km/h sebességet is elérheti, miközben az utasok a gravitáció erejének hatszorosát élhetik át a gyorsulástól.

A tervezésben és az építésben részt vevők szerint a hatalmas függőleges hurok még a legelszántabbak többségén is kifog majd, ami nem csoda, eddig ekkorát még senki nem csinált, és szintén rekord lesz az átadás után a vízicsúszdán elérhető maximális sebesség. Ezen kívül a világon eddig elsőként valósítják meg a szabadesést. A Verrückt névre keresztelt vízicsúszda a Niagara-vízesésnél is magasabb, de mint kiderült, az egyik legnagyobb fejtörést nem a magasság, hanem az egyik ív okozta, amelyből a kísérleti szakaszban szó szerint kirepült a tesztcsónak. Ez a veszély most már nem fenyeget senkit, de ettől függetlenül tényleg csak az adrenalinfüggőknek ajánlott kipróbálni - a gyengébb szívűek inkább kerüljék el jó messzire!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.