Kammerer Zoltán évi 60 kiló halat eszik

Nacsa Olivér és Wolf Kati már rákapott...

Nacsa Olivér ezzel az étellel "szálkásít", Wolf Kati fűszeresen szereti, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán pedig a magyar átlagos adagot jócskán túlszárnyalva évi 60 kilót fogyaszt belőle. A megfejtés: hal.

A hírességek már rákaptak a halra >>> KATT a képekhez! képgaléria

2014.12.05 12:00ma.hu

A magyarok méltánytalanul keveset esznek belőle, fejenként mindössze évi 4 kilót, azt is főleg karácsonykor. Elindult hát a Kapj rá! kampány, amelynek célja, hogy népszerűsítse a hazai halfogyasztást. A halbarát sztárok közös pontysütéssel indították útjára a programot. Wolf Kati hamar átvette az irányítást a konyhában, a Heston Blumenthal-féle sörbundás ponty sütése közben, ami érthető, hiszen a „csapatban” ő volt az egyetlen gyakorló háziasszony.

Az énekesnő családjában hetente kerül az asztalra valamilyen halfogás, méghozzá jó fűszeresen, ahogyan a gyerekek szeretik. Wolf Katit és Nacsa Olivért három olimpiai bajnok, Gergely István vízilabdázó, Kammerer Zoltán kajakos és Berki Krisztián tornász segítette a konyhában. Mindannyian a Kapj rá! program nyitánya miatt álltak a konyhapult mögé. A program célja az, hogy a magyarok kedvet kapjanak a halfogyasztáshoz és a szokásos rántott hal/halászlé fogások mellett más izgalmas ételeket is kipróbáljanak.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

Idén még csak 47 kiló halat ettem meg, de év végén belehúzok és összejön a 60 kiló” – mondta Kammerer Zoltán, aki minden bizonnyal a halfogyasztás hazai csúcstartója. „Pár éve szerettem meg a halat, főleg a Magyarországon tenyésztett afrikai harcsát, a barátaim teljesen bolondnak néztek, amikor elkezdtem kolbászt, haltöpörtyűt, töltött káposztát készíteni belőle. Aztán megkóstolták és rájöttek, hogy zseniális” – nevette el magát az olimpiai bajnok.

Berki Krisztián olimpiai és világbajnok tornászunk saját bevallása szerint a feleségére hagyja a főzést. „Tíz hónapos gyermekünk mellett mostanában kevés időt tölt a párom a konyhában, de amikor nekiáll, nagyszerű halas fogásokat készít” – mondta két bizonytalan panírozás között a sportoló.

Gergely István vízi ember, a medencén kívül a halevéstől és a horgászástól sem retten meg: ezúttal a sört locsolta a bundához.

Tudvalevő, hogy sokat fogytam, de ahhoz, hogy ezt karbantartsam, szükségem van a halra, mert enni azt nagyon tudok. Amellett, hogy szeretem, még egészséges is, nemhiába hívják a halat szívvédő ételnek. Az külön öröm volt a számomra, hogy egy Heston Blumenthal receptet készítettünk el. Hatalmas tisztelője vagyok a séfnek, kérésem volt, hogy elmehessek az éttermébe” – magyarázta Nacsa Olivér.

A sztárok már rákaptak a halas ételekre, ideje, hogy mások is kövessék a példájukat. A www.kapjra.hu oldalon az érdeklődők számos receptet, információt, halvásárlási tanácsot és halkészítési praktikákat olvashatnak - mint például az alábbi receptet is, amelyet a sztárok elkészítettek és azonnal a kedvencük lett.

Ponty sörtésztában (Heston Blumenthal féle bundában)

Hozzávalók 4 személyre

· 800 g irdalt pontyfilé
· só
· 1 l étolaj
· 200 g rizsliszt
· 200 g búzaliszt
· 3 dl vodka
· 3 dl sör
· 1 kávéskanál sütőpor
· 1 teáskanál méz

A liszteket, a sört, a vodkát, a sütőport és a mézet keverőtálban simára keverjük, szódásszifonba töltjük, két patront csavarunk bele, összerázzuk. A pontyfilét beirdaljuk, darabokra vágjuk, sózzuk. Az olajat 180 °C-ra hevítjük egy serpenyőben, az előkészített halfiléket lisztbe forgatjuk. A szifonból egy tálba töltjük a panírmasszát, beleforgatjuk a lisztezett haldarabokat, és a felhevített olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat. Burgonya- vagy zöldborsó pürével tálalhatjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.