Mintha az Agymenők Sheldonja lett volna...

Jáksó: "az is csoda, hogy lett csajom"

Jáksó László nagy rajongója a négy szuperokos geekről szóló sorozatnak, ami nem véletlen: bevallotta, hogy egykor pont olyan volt, mint az Agymenőkből ismert Sheldon.

2014.12.05 10:00ma.hu
Fotó: Redlemon

Érkezik az Agymenők 8. évada a hazai humorcsatorna képernyőjére, aminek a sorozat legnagyobb hazai rajongója, Jáksó László is örül. A műsorvezető úgy érzi, sok a hasonlóság ifjúkori énje és Leonardék között.

"Soha nem voltam elméleti fizikus, geek viszont igen. Mindig kilógtam a sorból. Diákkoromban folyamatosan túlgondoltam olyan egyszerű dolgokat, amelyek másoknak zsigerből jönnek" - magyarázta Jáksó László, aki az Agymenők hihetetlen nemzetközi sikeréről is felállított egy teóriát. Szerinte "ez az a műsor, amit néznek a kockák és azok is, akik az iskolában meg akarták ruházni őket."

Jáksó mélységesen átérzi a négy, szakmájában kiváló, a „való világban” azonban kissé félszegen topogó barát helyzetét, akik csak hihetetlen nehézségek árán tudtak becsajozni. Leginkább Leonard a szimpatikus a számára, ő ugyan megkaparintotta az álomnőt, Penny-t, azt viszont nem mindig tudja, mihez kezdjen vele.

Huszonévesen végre lett barátnőm és ugyanazokkal a kérdésekkel szembesültem, mint ő. Rettegtem például attól, hogy egy bulin táncolnom kell. Pedig mindegyik lány feltételez némi lazaságot, közös programokat. Leonardhoz hasonlóan mindig rossz válaszokat adtam ezekre a kérdésekre és romantikus film helyett a Hegylakó 2-re vittem el az aktuális barátnőmet. Mondjuk az akkori tablóképem láttán már az is csoda, hogy lett csajom” – mondta nevetve Laci.

A műsorvezető változtatni akart és ehhez szembe kellett néznie a legnagyobb félelmeivel. „Láttam egy kiírást, hogy esküvőkre versmondókat keresnek. Ez egy introvertált ember számára a legnagyobb próbatétel, nehezebb, mint a tévézés, hiszen ki kell állni a közönség elé. Bevállaltam. Nagyon féltem, de egyre jobban ment, ellestem a kunsztokat. Idővel már videóztam is a versmondás után – egy videósnak pedig soha nem kell táncolnia” – mesélte a műsorvezető, aki mostanában főleg eredeti szakmájával, programozással foglalkozik: az új technikai rendszerek, megoldások érdeklik.

Az Agymenők új, Magyarországon soha nem látott részei december 5-én 20:00-kor érkeznek meg a Comedy Central műsorára. Jáksó már várja a premiert. „Fordulóponthoz érkezik a történet, kíváncsi vagyok, hogy Chuck Lorre hét évad után mivel tudja megújítani a sorozatot. A fickó ugyanis egy zseni” – mondta az Agymenők egyik legnagyobb hazai rajongója.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.