A világháború óta pihenhetett ott

Felrobbant a kandalló: gránát "nőtt" a tűzifába

Amikor a nő megvette a kandallóhoz a tűzifát, nem is sejtette, mi rejtőzik a tuskó belsejében - míg egyszer csak egy robbanás nem rázta meg a tűzhelyet. Kiderült: egy gránátot is tűzre vetett.

2014.12.02 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/adamr (Képünk illusztráció!)

Az első pillanatban a 22 éves nő - akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra - el sem tudta képzelni, mi történt, csak a robbanás hangját hallotta, miközben a kandalló tűztere előtt lévő üveglap apró szilánkokra tört. Rövidesen kiderült, hogy egész olcsón megúszta: az egyik tűzifa belsejében ugyanis egy II. világháborús gránát pihent, ami a forróság hatására felrobbant.

Az ausztriai tóparti városban, Gmundenben történt baleset okát már az osztrák rendőrség is vizsgálja, de egyelőre úgy tűnik, hogy valamikor a világháború ideje alatt eshetett egy fa tövébe, majd az évtizedek során a fa körülnőtte. Akkor sem vette észre senki, amikor a fát kivágták és összedarabolták, hogy aztán eladhassák a szupermarketben, és semmi nem utalt rá, hogy a rönk micsoda veszélyt rejteget - mondta el Petra Datscher rendőrségi szóvivő.

A vasárnapi robbanás szerencsére csak a kandalló üveglapját tette tönkre, de a kovácsoltvas kályhatest elég stabil volt hozzá, hogy a további sérüléseket megakadályozza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.