Praktikák, amik kiállták az idő próbáját

Sarka Kata ma is édesanyja tippjeire esküszik

Sarka Kata fontos kérdésekben sohasem dönt egyedül. Legyen szó munkáról vagy gyereknevelésről, Kata a mai napig kikéri édesanyja véleményét - mert vannak dolgok, amik örök érvényűek.

2014.11.28 12:00ma.hu

Nem telik el úgy nap, hogy ne beszélnének telefonon, és amikor csak tudnak, találkoznak. Sarka Kata nagyon jó kapcsolatot ápol anyukájával, és igyekszik mindenben megfogadni a tanácsát. Különösen igaz ez akkor, ha gyereknevelésről vagy Noncsi és Dávid egészségéről van szó. Ősszel és tavasszal szinte elkerülhetetlen egy-egy kisebb nátha vagy megfázás, ilyenkor Kata előszeretettel alkalmazza azokat a praktikákat, amelyeket édesanyjától tanult.

Kiskoromban viszonylag ritkán betegedtem meg, olyankor azonban napokig nyomtam az ágyat. Anyukám alapelve az volt, hogy a betegséget ki kell izzadni, így 3-4 takaró alá parancsolt és nem engedte, hogy felkeljek. Szerencsére ilyenkor egy percig sem hagyott egyedül, folyamatosan hozta nekem a mézes, citromos teát, a mellkasomat eukaliptuszos-mentolos balzsammal kenegette, miközben nagyokat beszélgettünk, és folyamatosan próbálta elterelni a figyelmemet.

Ezt én is ugyanígy csinálom: ha valamelyik gyerkőc megbetegszik, végig otthon maradok vele, ápolom, odafigyelek, hogy minél több vitamint egyen, de bevetek egy új fegyvert is, a citromos balzsamot
” – mondta el Kata, majd hozzátette, náluk a betegség általában két hétig tart, mert mire az egyik gyerek meggyógyul, addigra a másiknál jelentkeznek a tünetek.

Fotó: Redlemon

Mint minden anyuka, Kata is arra törekszik, hogy a család egészségesen étkezzen. Azonban ahogy általában a gyerekek, Noncsi és Dávid sem rajonganak a zöldségekért.

"Szerencsére mi már egészen kicsi koruk óta arra neveljük őket, hogy sok gyümölcsöt egyenek. Ritkán eszünk édességet, viszont mindig van otthon friss gyümölcs. Dávid a szilváért rajong, Noncsi pedig alig várja a novembert, hogy végre mandarint ehessen. A zöldségekkel azonban nehezebb a dolgom, így mindig valamilyen kis cselhez kell folyamodnom. A kisfiamnál még működik a repülőzés, Noncsival viszont legtöbbször egyezséget kötök: ha a hétvégi ebéd során minden eltűnik a tányérról, akkor jöhet a közös program, indulunk a játszótérre vagy kutyát sétáltatni" - mesélte a csinos anyuka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.