"A Spice Girls már feloszlott?!"

Elveszett idő: 20 év esett ki az emlékeiből a baleset miatt

Élete csaknem felét elvesztette egy nő, miután egy súlyos autóbalesetben fejsérülést szenvedett. Most olyan, mintha a '90-es évek óta eltelt idő nem létezne, arra sem emlékszik, hogy felnőtt a lánya.

2014.11.28 10:00ma.hu

Elcsodálkozott, hogy a Spice Girls nemhogy a slágerlisták élén nincs, de már egyáltalán nem létezik, a legrosszabb azonban mégis az a 40 éves Candace Emptage számára, hogy nem emlékszik a kamaszodó lánya felcseperedésére és a közös emlékekre. Az egykori modell 2010-ben szenvedett autóbalesetet, amibe kis híján belehalt, és több héten keresztül csak a gépeknek köszönhette, hogy életben volt. Bár felépülésében még az orvosok sem nagyon hittek, a nő végül mégis magához tért, de az emlékei jelentős része nélkül: csaknem 20 év veszett el az életéből.

Fotó: freedigitalphotos.net/digitalart

Az agyát ért sérülés miatt ugyanis az angliai Gatesheadben élő nő azt hitte, hogy 90-valahányat írunk, és az élete második feléből jóformán semmilyen emléket nem tudott felidézni. Az egyik "friss" emléke a lánya, Maddie létezése, de rá is csak úgy emlékezett, mint egy kétéves kisgyermekre, holott a lány most 14 éves. "Nem emlékszem rá a baleset előttről, és ez borzasztó kemény" - mondja a nő, aki a szerelmét is elvesztette. A baleset idején már négy éve jártak, de amikor a több hetes kóma után magához tért, fogalma sem volt, ki az a férfi, aki rendszeresen látogatja. Bár az eszével igyekezett felfogni, hogy egy párt alkottak, a szívével nem érezte a korábbi érzelmeket, így aztán nem sokkal a kórházból hazatérés után szakítottak.

Különös módon azonban a tűzoltókra és az egyik ott lévő nő arcára emlékszik, akik kivágták őt a kocsi roncsaiból az éjszakai baleset után. Meg akart ismerkedni azokkal, akik megmentették az életét, és szürreálisnak nevezte a pillanatot, amikor a szobába lépve felismerte a három tűzoltó arcát. A legtöbb emberi kapcsolatát azonban szó szerint a nulláról kell újraépítenie, köztük a lányával is, de mint mondja, ez egy újabb lökést ad a számára, hogy éljen és végigcsinálja a várhatóan még sokáig elhúzódó gyógyulási folyamatot. Arra viszont senki nem tud választ adni, hogy visszatérhetnek-e valaha a kiesett emlékek, csak az biztos, hogy az agy rendkívül összetett szerkezet, így akár még csoda is történhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.