A játszótéren lőtték agyon a gyermeket

Megölték a rendőrök a kisfiút, mert játékpisztoly volt nála

Lelőttek a rendőrök egy 12 éves kisfiút, aki a játszótéren egy műanyag pisztollyal játszott, de a járőrök igazinak hitték és halálos lövést adtak le a többi gyereket ijesztgető fiúra.

2014.11.24 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/taoty (Képünk illusztráció!)

Egy lakossági bejelentésre vonult ki egy járőrpáros az amerikai Cleveland Cuyahoga megyéjében, a hívó azt mondta, egy gyerek egy pisztollyal ijesztgeti a játszótéren lévő többi gyermeket, de nem tudja, igazi-e a fegyver vagy csak játék. A rendőrök a helyszínre érkezve állítólag felszólították a 12 éves Tamir Rice-ot, hogy emelje fel a kezét, ám a fiúcska a nadrágszíjba dugott játékpisztolyhoz kapott, és az egyik rendőr abban a pillanatban két lövést adott le a gyerekre. Ed Tomba helyettes parancsnok elismerte, hogy Tamir nem mondott semmilyen szóbeli fenyegetést, de a nála lévő pisztoly a megtévesztésig hasonlított egy félautomata valódi fegyverhez, egyértelműen veszélyhelyzetként értékelték a járőrök.

A páros egyik tagja egy elsőéves újonc volt, a másik pedig egy 10 éves tapasztalt rendőr, de azt nem árulta el a rendőrség szószólója, hogy melyikük adta le a végzetes lövést. A gyermek másnap belehalt a sérülésbe, a két rendőrt pedig most fizetés nélküli szabadságra küldték az eset kivizsgálásáig - számolt be a Metro című brit napilap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.