Élmények a legklasszabb ötéves életében

Ami az egyiknek a diós sütemény, az a másiknak a bakiparádé

Rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodtak az évek során az ötödik születésnapját ünneplő hazai rádiócsatorna műsorvezetői, amelyek közül a legemlékezetesebbeket most felidézték.

2014.11.20 16:00ma.hu
Rákóczi Feri (Fotó: Redlemon)

Repülős kalandok

A legklasszabb rádió műsorvezetői az elmúlt 5 év során többször is repülőbe, helikopterbe vagy épp sárkányrepülőre pattantak, Sebestyén Balázs egy repülő szárnyára kötözve utazott, Vadon Jani sárkányrepülővel szelte a levegőt, Rákóczi Feri pedig egy kaszkadőrmutatványokat produkáló helikopter belsejében járt.

A helikopteres kirándulás volt a legemlékezetesebb kaland, eredetileg a gép alá kötöztek volna ki, ehhez azonban nagyon erős motorokra lett volna szükség a súlyom miatt, így végül Magyarország legjobb kaszkadőrpilótája vitt el egy körre. Az úton mindent bemutatott, amiket látni lehet a filmekben, ejtéseket, fejtetőre fordulást és minden mást, amiről legvadabb álmaimban sem reméltem, hogy egyszer átélhetem” – mesélte Rákóczi Feri.

Aloe Blacc és Kiss Orsi (Fotó: Redlemon)

Világsztárok testközelből

Az elmúlt öt évben számtalan világsztár látogatott el a stúdióba, ahol exkluzív interjúkat adtak friss lemezeikről, vadonatúj dalaikról vagy éppen a Magyarországon szerzett élményeikről.

Számomra a világsztárokkal készített exkluzív interjúk a legnagyobb élmények, hiszen őrült zenerajongó vagyok. Emlékezetes a John Newmannel, Aviciivel vagy éppen Aloe Blacc-kel készült interjúm. Különösen nagy büszkeség számomra az is, hogy eredetileg szerkesztői feladatokat láttam el a rádiónál, most pedig már műsorvezetőként dolgozhatok, amelynek minden percét élvezem” – mondta el Kiss Orsi.

Kovács Áron és Kiss Orsi (Fotó: Redlemon)

Bakiparádé a stúdióban

A több mint 1800 nap alatt rengeteg adást rögzítettek a stúdiókban, ahol a műsorvezetők számtalan „sírva nevetős” pillanatot is átéltek a felvételek alatt. A vicces jelenetekből bakiparádét is készítettek, hogy bármikor feleleveníthessék legvidámabb emlékeiket.

A Class40 felvétele során számos nyerítve röhögős történetünk volt, egyszer egy igazán nyelvtörősre sikerült mondatot 20 percen keresztül próbáltam felmondani, mire végre sikerült. Egy idő után már annyira nevettem magamon, hogy a könnyem is kicsordult, és egyszerűen képtelen voltam abbahagyni. Végül a többiekre is átragadt, és együtt nevettünk hosszú perceken át. Amikor végre sikerült elmondanom, akkora élmény volt, mint egy maraton után beérni a célba, és akkora tapsot is kaptam a többiektől. Ez a jelenet persze a bakiparádénkba is bekerült” – árulta el Kovács Áron.

Vágó Piros és kisfia, Zalán (Fotó: Redlemon)

A jövő rádiósa

A hosszú évek során a rádiósok munkája és magánélete is egyre jobban összefonódott, Vágó Piros néhány alkalommal a gyermekével is megismertette a stúdiót. Az akkor négyéves Zalán otthonosan mozgott a kulisszák mögött és minden technikai berendezést érdeklődéssel vizsgálgatott.

Zalán a korából adódóan egy hatalmas játszóháznak tekintette a rádiót, ahol kiélhette a műszaki dolgok iránti szeretetét. A fiamnak remek beszélőkéje van, így egy cseppet sem lepett meg, amikor azonnal a mikrofonhoz ment és beszélni kezdett bele, minden esélye megvan annak, hogy egyszer rádiós műsorvezető legyen belőle. A stúdióban igazi profiként viselkedett, bemutatkozott és karácsonyi jókívánságokat mondott a hallgatóknak. Meghatott, hogy elsősorban másokra gondol, és hogy ez a világ a legfontosabb mondanivalója számára. Ha egyszer rádiós lesz, biztos, hogy a hallgatók minden kérését teljesíteni fogja” – mondta Vágó Piros.

Koltai Róbert volt Szani Roland vendége (Fotó: Redlemon)

Színház a rádióban

A rádióstúdióban sok népszerű magyar színész is megfordult az elmúlt években, a közismert előadókat és művészeket Szani Roland, a Class Kultúra vezetője kérdezi hétről hétre.

Egy alkalommal Koltai Róbert járt nálam a stúdióban. Jó hangulatú, nevetéssel teli beszélgetés során idézte fel a legszebb színpadi és filmes élményeit, az interjút követően pedig váratlanul egy csodálatos monológba kezdett saját estjéből. Miközben beszélt, úgy éreztem magam, mintha a színházban ülve, egyszemélyes performanszot hallgatnék, a előadás végén komolyan meghatódtam” – mesélt az egyik legemlékezetesebb interjúról Szani Roland.

A Class Nyár Debrecenben (Fotó: Redlemon)

Emlékezetes kitelepülések

A rádiócsatorna műsorvezetői a rádiós kitelepülések során a megyeszékhelyeken és kisebb-nagyobb vidéki városokban személyesen is szórakoztatják hallgatóikat.

A rádió történetének legemlékezetesebb pillanatai számomra a Class Nyár állomásaihoz kötődnek, ahol – mint az összes kitelepülésünkön – mindig fantasztikus a hangulat. 2013 nyarán Debrecenben a roadshow utolsó fellépője az Első Emelet volt, amelynek tagjai váratlanul engem is felrángattak a színpadra, hogy együtt énekeljük el a Csakazértis szerelmet. Egy évvel később igazi deja-vu érzésem volt, amikor szinte hajszál pontosan ugyanez ismétlődött meg: ekkor a Hooligans zenekarral közösen adtuk elő a Legyen valami című slágert” – idézte fel Abaházi Csaba.

Garami Gábor (Fotó: Redlemon)

Lelkes hallgatók

A műsorvezetők adásait millióan hallgatják nap mint nap, így fordulhat elő, hogy kedvenc rádiósunk hangját álmunkból felriadva is megismerjük, és szinte családtagként kezeljük őket.

A hallgatókkal való találkozásokhoz kötődik a legtöbb szép emlékem, gyakran előfordul, hogy a betelefonálókat megkérdezem, mivel töltik a napjukat, és ha valaki azt válaszolja, hogy éppen valamilyen finom süteményt készít, elárulom neki, hogy azt én is nagyon szeretem. Hihetetlen, de a hallgatók sokszor megjegyzik ezeket, és előfordult már olyan eset, amikor a hétköznap dalt küldő hölgy a hétvégi kitelepülésen már isteni diós süteménnyel várt, mert emlékezett rá, hogy az a kedvencem. Nagyon megható élmény volt” – mesélte Garami Gábor, aki azt is elárulta, hogy a hallgatók a hangjuk alapján gyakran magasabbnak, alacsonyabbnak, kövérebbnek, soványabbnak képzelik őket a valóságosnál, és ez is sok humoros pillanat forrása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.