Az újságokból tudta meg az igazságot

Michael Phelps barátnője férfi volt - de ezt még az úszó se tudta!

Elég kínos lehet az, amikor az ember reggel felüti az újságot és ott jön szembe vele a cikk, amelyben a barátnője épp arról beszél, hogy igazából ő 20 évig hímvesszővel élt. Nem irigyeljük Michael Phelpset.

2014.11.20 14:03ma.hu

Ha a sportsikerekről van szó, alighanem sokan szeretnénk Michael Phelps helyében lenni. Ha a szerelmi életéről, akkor már kevésbé irigyeljük a helyzetét - legalábbis ha igaz az, amit az állítólagos barátnője állít, akkor biztos, hogy nem szeretnénk átélni, amit ő a napokban. Persze egyelőre az sem teljesen biztos, hogy a Taylor Lianne Chandler nevű nő valóban az úszófenomén barátnője, ahogy azt ő állítja, szóval lehet, hogy Phelpset legfeljebb annyiból bosszantják a nő kijelentései, amennyire bármelyik hozzá hasonló, önjelölt barátnők. Ám ha a hölggyel valóban szorosabb kapcsolatuk van, akkor eléggé nagy lehet a baj.

Chandler kisasszony ugyanis azt írta egy Facebook-posztban, hogy az ő születési neve David Roy Fitch, vagyis valójában férfiként jött a világra. Ebből viszont az épp elvonókúrán és hathónapos úszás-eltiltáson lévő Phelps mit sem sejtett, annak ellenére, hogy intim kapcsolatot is folytatott a 41 éves Chandlerrel.

Fotó: Facebook

Az egyetlen jó hír a rosszban, hogy igazából a most nőként élő barátnő nem igazán váltott nemet, inkább csak eldöntötte a 20-as évei elejére, hogy ki is akar lenni valójában. Születésekor ugyanis volt neki pénisze, de nem voltak heréi, ugyanakkor volt egy méhe, petefészkek nélkül. Ezt a jelenséget a szakirodalom androgün, azaz kétnemű állapotként ismeri el, és az a legfőbb jellemzője, hogy az emberben születésekor mindkét nemre jellemző külső és/vagy belső nemi szervek jelen vannak.

Chandler a saját bevallása szerint valamikor a 20-as éveiben nemcsak a péniszét távolíttatta el, de elkezdett tesztoszteron-blokkolót szedni és ezzel egyidőben megváltoztatta a nevét. "Sosem voltam férfi, sosem éltem férfiként. Senki sem mondhatja, hogy férfiként ismer vagy úgy készíthetett fotót rólam" - írta a Facebookon. Ugyanakkor az is biztos, hogy a 29 éves sportolónak sosem beszélt élete ezen szakaszáról, így egyáltalán nem lenne meglepve, ha ezek után Phelps elhagyná őt.

Ami az egész történet alapját kérdőjelessé teszi, az legfőképp az, hogy bár a nőnek számtalan fotója megtalálható a közösségi oldalon, egyetlen sincs köztük olyan, amin együtt látható a többszörös olimpiai bajnokkal. Ezek után szinte nem is lepődünk meg, hogy maga Phelps egyelőre egy szót sem szólt a sztorival kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.