Biztonságban vannak a titkos tervek

Mindenki világot ment - még a ma.hu is!

Nem volt túl egyszerű a feladat, de végül nem ejtette rabul az időkapu a sztárokat, akik nagyszabású küldetésen vettek részt: meg kellett menteniük a Földet. Szerkesztőségünk is kipróbálta a játékot.

Megmentettük a Földet! >>> KATT a képekért! képgaléria

2014.11.18 18:00ma.hu

2054-ben járunk, amikor is Smart professzort gonosz lények elrabolták és veszélybe kerültek a Földet megvédő biztonsági pajzs tervrajzai. Szerencsére Smart professzor sejtette, hogy az idegenek figyelik őt, ezért még az elrablása előtt sikerült biztonságba helyeznie a terveket, de ahhoz, hogy elkészüljön a pajzs, meg kell találni - és mivel nem mindegy, kinek a kezébe kerül, a professzor olyan helyre rejtette el, ahol csak az arra méltóak találhatják meg: a múltba. Egészen pontosan a mi időnkbe, 2014-be, és a rejtekhely megtalálásához számos akadályon kell átjutni.

A manapság igen népszerű szabadulós játékok egy teljesen új formáját ismerhetik meg azok, akik beneveznek az egyik elektronikai cég promóciójába. A két fordulóból álló feladvány első részeként egy online rejtvényt kell megoldani, és ha ott sikerül beindítani az időgépet, máris "visszarepülhetünk" Smart professzor múltjába, azaz a mi jelenünkbe, ahol elektronikus háztartási kütyük segítségével találhatjuk meg a titkos terveket tartalmazó pendrive-ot.

A játék a nagyközönség számára november 20-án indul, bár az online fordulót már most ki lehet tölteni és időpontot lehet foglalni az élő játékra. A szabadulást azonban az éles bevetés előtt számos sztárcsapat és néhány sajtós is kipróbálhatta, így többek közt a ma.hu szerkesztősége is. A kijutásra összesen 40 perc áll rendelkezésre, és talán nem árulunk el nagy titkot azzal, ha elmondjuk, hogy Smart professzor házába üres kézzel kell belépni, a keresésben viszont néhány apróság a segítségünkre volt - amelyeket felhasználva újabb és újabb nyomokra bukkantunk.

A vízilabda-válogatott tagjai összeszokott kvartettként vágtak bele a kalandba, és bár szükségük volt pár játékmesteri segítségre, végül 30 perc után megmentették a Földet. Az Anyakanyar bloggerhölgyeinek nehezebben ment a feladat, csak 2 percük maradt a végére, szóval őket kis híján örökre rabul ejtette az Időkapu, de aztán a sok nevetéssel fűszerezett fejtörés meghozta az eredményt és ők is kijutottak.

Szintén nagy önbizalommal indultak neki a küldetésnek a popsztárok, ahol Hien és Dukai Regina magabiztosan mozogtak a csúcstechnológiájú kütyük közt, Bebe elárulta, hogy már nem "szabadulószoba-szűz", na meg Tóth Szabi és Kocsis Tibo sem ijed meg egy kis technikától. Ennek köszönhetően 32 perc alatt teljesítették a nagy mentőakciót, az abszolút győztes viszont a sztárcsapatok között a Játékszín négyese lett, akiknek némi előnyt jelentett, hogy több olyan darabban is játszottak már, ahol egyetlen helyszínen kell felgöngyölíteni egy bűntényt és megtalálni a nyomokat. Nem csoda, hogy 29 perc elég volt nekik a kijutáshoz.

És hogy mi történt a ma.hu csapatával? Nos, egyrészt amint láthatják, szerkesztőségünk tagjai töretlenül gyártják a híreket, amiből könnyen kitalálható, hogy szerencsésen kijutottunk, másrészt pedig talán azt sem túlzás kijelenteni, hogy ránk még a Föld megmentését is rá lehet bízni, mert a játék 17. percében meglepődve vettük észre az alábbi feliratot a professzor tévéképernyőjén:

A galériához KATT a képre!


Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.