Álmában halt meg a kismama

Fájdalmasan gyönyörű: egy apa első és utolsó dala a fiához

Szívszorító videó került fel a világhálóra: a felvételen egy apa látható, amint 3 napos koraszülött fiának énekel - a baba anyja a szüléskor már nem élt, és a 4. napon a kisfiú is elment.

2014.11.14 10:00ma.hu

Nehéz megállni sírás nélkül az alábbi videót, bár nem is maga a dal a megható és a helyszín, hanem az, amilyen körülmények közepette a felvétel készült. Chris Picco, aki zenészként éli mindennapjait, boldogan várta feleségével együtt az első gyermekük megszületését, de a terhesség 24. hetében váratlan tragédia vetett véget az idilli állapotnak: Ashley álmában meghalt. Hogy mi okozta a szomorú eseményt, az egyelőre nem világos, de a várandós nővel azonnal a kaliforniai Loma Linda Egyetemi Kórházba rohantak, ahol sürgősségi császármetszést hajtottak végre, hogy legalább a magzatot megpróbálják megmenteni.

Fotó: YouTube

Bár az újszülött intenzív osztály orvosai és ápolói minden tőlük telhetőt megtettek, mégis nagy fejtörést okozott, hogy a kisfiúnál hiányzott a mozgás - ami az anyaméhben természetes módon biztosított -, és az agyi aktivitás is elégtelennek tűnt. Mivel azonban Chris emlékezett rá, mennyiszer nevettek Ashleyvel azon, hogy a kisbaba mindig mocorogni kezdett, valahányszor zene hangzott fel, a férfinak mentő ötlete támadt: megkérdezte a kórházi személyzetet, beviheti-e az inkubátor mellé a gitárját. Aztán elénekelte a "nagy névrokon", John Lennon híres szerzeményét, a Blackbird című számot, amit egy barátja fel is vett videóra.

Akkor még senki sem sejthette, hogy ez nemcsak az első, de egyben az utolsó dal is lesz: egy nappal később a csöpp Lennon az édesapja karjaiban fekve vett búcsút rövidke földi életétől és az édesanyja után ment. Apjának egy emlékoldal segítségével próbálnak az ismerősök és az ismeretlenek némi támogatást nyújtani, hogy legalább anyagilag ne roppanjon össze a kegyetlen érzelmi veszteség mellett, ő pedig egy szívből jövő köszönetet tett közzé.

"Nagyon hálás vagyok a négy felejthetetlen napért, amit vele (Lennonnal - a szerk.) tölthettem. Az anyukája is boldog lett volna, ha láthatja őt, ha a karjában tarthatja, ha megérintheti, fürdetheti, énekelhet neki - mindazt, amiben csak nekem lehetett részem" - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.