Megdőlt a prédikálás rekordja

Lelkész ennyit még sose beszélt egyszerre!

Ugyan a hivatalos megerősítésre még várni kell, alighanem új világrekord születésének lehettek tanúi egy floridai városban, ahol a helyi pap több mint 2 napon keresztül szünet nélkül beszélt.

2014.11.13 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/artemisphoto

Több mint két napon keresztül, egészen pontosan 53 órán és 18 percen keresztül állt a szószéken a floridai David Douglas és csak mondta, mondta megállás nélkül - pontosabban annyi szünettel, amennyit a Guinness Rekordok szabályzata megenged. A leesburgi lelkész múlt pénteken reggel 7-kor kezdte a Biblia bemutatását a Genesistől és vasárnap 12:21-kor fejezte be a Jelenések Könyvével.

A szabályok értelmében minden órában öt percnyi szünetet tarthatott, de ha nem használta fel, akkor átvihette a következő órára, így szerezhetett magának hosszabb pihenőidőket is. A kísérletet élőben is figyelemmel követhették a hívei és a neki drukkoló tömegek egy internetes oldalnak köszönhetően, ahol folyamatosan sugározták a beszédet - nem utolsó sorban pedig ez dokumentációként is szolgál a Guinness hitelesítéséhez. A rekordkísérlet egyúttal jótékonysági akció is volt, a szervezők a felajánlott több mint 90 ezer dolláros bevételt a függőségek kezelésére ajánlják fel - számolt be a Tampa Tribune című lap.

A pap az indiai Vickrant maharadzsától vette el a rekorder címet, ő 48 órát és 31 percet beszélt végig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.